Stadsmuur van Visby op het Zweedse eiland Gotland

Op zoek naar Pippi Langkous op Gotland

Geplaatst door Daniëlle Kuil op dinsdag 29 november 2022

Via de ferry van Destination Gotland vaar je in ongeveer 3 uur naar Visby, de grootste stad op het Zweedse eiland Gotland. De overtocht maak je vanuit Oskarshamn of Nynashamn. Tijdens de overtocht vanuit Oskarshamn vaar je langs een prachtige route. Aan boord geniet je van een hapje of een drankje in het restaurant of kijk je lekker een film in de bioscoop. De kinderen komen alvast helemaal in de Pippi stemming tijdens de film van Pippi Langkous.

Film-eiland Gotland

Gotland is een bijzonder mooi eiland. Diverse films en series zijn hier opgenomen, zoals de hele Pippi Langkous-serie. Breng in Visby een bezoek aan de tourist office. Hier vind je alle informatie over waar in Visby en op de rest van Gotland locaties uit films zijn. Het is erg leuk om zelf foto's te maken van deze bekende locaties.

Ga op zoek naar de filmlocaties van de Pippi Langkous-series

Villa Kakelbont in Kneippbyn

Op een rots aan de kust bevindt zich het het pretpark Kneippbyn. In dit park is alles geïnspireerd op Pippi. Hier staat het originele huis van Pippi, Villa Villekula (Villa Kakelbont). Een keer per dag wordt er een show gegeven door Pippi, Tommy, Annika, mevrouw Pastellia en de politieagenten. Ook meneer Nilsson (de aap!) komt voorbij. Omdat deze show geheel in het Zweeds is geeft dit erg veel charme aan het echte Pippi huis. Het park is vooral gericht op kinderen, al komt ook bij volwassen het jeugdsentiment naar boven. In het pretpark Kneippbyn is er meer te beleven dan alleen Pippi. De kinderen kunnen zich helemaal uitleven. Er zijn kleine achtbaantjes, bootjes, springkussens en nog veel meer.

Pretpark Kneippbyn, Gotland

Middeleeuws Visby

Op Gotland moet je zeker de stad Visby bezoeken, dat op de wereldergfoedlijst van UNESO staat. Visby is een mooie stad met nog een echte ouderwetse stadsmuur, die erg middeleeuws aandoet. Het centrum is gebouwd op een rots waardoor er hoogteverschil is in het stadje. De smalle straatjes met kleine steentjes doen erg sfeervol aan. Ook het winkelaanbod is leuk. Kleine winkels met diverse aparte dingen. In de maand augustus valt de Middeleeuwse-week in Visby. In deze week loopt bijna iedereen in middeleeuwse klederdracht en zijn er veel verschillende evenementen in de stad, zoals een vuurshow. Geweldig om mee te maken!

Ga terug in de tijd naar de Middeleeuwen in Visby, Gotland

De gemoedelijke sfeer op Gotland

Het is opvallend dat over het gehele eiland Gotland de sfeer erg goed is. Het is een gemoedelijk eiland, waar de tijd heeft stil gestaan. Alsof je elk moment Pippi Langkous voorbij kan zien rennen op weg naar de snoepwinkel.

De sfeer is goed in Visby

Ook het Zweedse Vimmerby staat volledig in het teken van Pippi Langkous. Lees nog meer over de avonturen van Pippi Langkous. 

Ontdek deze bestemming

Met z'n tweeën
Rustig reistempo
8.3
Autorondreis

Gustav

15-daagse autorondreis langs hotels

Zweden

Rondreis langs de Zweedse UNESCO-locaties

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit