Vakantie Gotland

Een andere wereld, Gotland

Gotland is een heerlijk eiland om vakantie te vieren. Ga wandelen of fietsen over de rustige landwegen, langs witte stranden en bermen vol kleurige bloemen. Zodra je met de boot aankomt in Visby word je overspoeld door het eilandgevoel. De zilte lucht, krijsende zeemeeuwen, het uitzicht op de stadsmuren van de middeleeuwse stad en in de verte de duinen met helmgras. Het eiland is goed te combineren met een van onze andere reizen naar Zweden. De overtochten vanuit Oskarshamn en Nynäshamn duren slechts 3 uur. Vanwege het zachte klimaat is een vakantie in Gotland ook bijzonder populair bij de Zweden.

Middeleeuws Visby

Visby is een perfect bewaard gebleven ommuurd stadje dat werd gebouwd in de 13e eeuw. Het was toen een belangrijke Hanzestad. Vanaf de stadspoorten lopen klinkerstraten en trappen omhoog naar Stora Torget, het marktplein waarlangs gezellige terrasjes liggen. Wanneer je door het stadje flaneert lijkt het of je terug bent in de Middeleeuwen. Niet voor niets staat Visby sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Tropisch eiland

Breng een bezoek aan het eilandje Fårö, wat schapeneiland betekent. Maak de overtocht met de pont en ontdek de door erosie gevormde kalkformaties langs de kust. Iets ten noorden van Visby kan je de druipsteengrotten van Lummelunda verkennen. En in het zuiden vind je bij Hoburgen steile kliffen met spectaculaire uitzichten. Een natuurwonder is het Nationale Park Gotska Sandön. Daar lijkt het echt alsof je op een tropisch eiland bent: kabbelend azuurblauw water, eindeloze zandduinen en een kilometerslang strand, helemaal voor jezelf.

Viking voor een dag

Gotland was een belangrijke handelsnederzetting van de Vikingen. Een bezoek aan het 10e-eeuwse Vikingdorp Tofta vertelt op een schitterende manier hun verhaal. Je kunt er ook bijlwerpen, Vikingbrood bakken en met pijl en boog schieten. Waan je een Viking voor een dag tijdens je vakantie op Gotland.

Populaire Vakanties Gotland

Met z'n tweeën
Rustig reistempo
8.3
Autorondreis

Gustav

15-daagse autorondreis langs hotels

Zweden

Rondreis langs de Zweedse UNESCO-locaties

Onze vakanties Gotland

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Gotland

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit