Vakantie Skåne

Zon, strand en puur eten in Skåne

Skåne is een heerlijke regio om vakantie te vieren. In deze provincie in de zuidelijke punt van Zweden heb je de meeste zonuren, witte zandstranden en een (h)eerlijke keuken. Bezoek de havenstad Helsingborg, de gemoedelijke studentenstad Lund, het bruisende Malmö en het middeleeuwse Ystad. Skåne telt bovendien heel veel kastelen en landhuizen in verschillende stijlen. In het binnenland fiets of wandel je door de glooiende bossen. Welkom in het zonnige Skåne!

Op stap met Wallander

De ferry vanuit Rostock komt 's ochtends vroeg aan in Trelleborg. Je hebt dus ruim de tijd om van de omgeving te genieten, voordat je op weg gaat naar je eerste bestemming. Het kustplaatsje Ystad, bekend van de verhalen van inspecteur Wallander, heeft een middeleeuws centrum en halfhouten huizen. Neem deel aan een speciale Wallander-rondleiding waarbij je automatisch de belangrijkste historische attracties van Ystad te zien krijgt. Malmö, de derde stad van Zweden, is een bruisende stad. Het ultramoderne gebouw de Turning Torso is een mooi symbool van dit nieuwe elan. Ook de studentenstad Lund is een bezoek waard, met zijn prachtige kathedraal en gezellige terrassen.

Het mysterieuze Ales Stenar

Bij Ystad begint de regio Österlen, een geliefd vakantiegebied met heuvels, lange witte stranden en appelboomgaarden afgewisseld met koolzaadvelden. De bijzondere lichtval en de schoonheid van het landschap heeft ervoor gezorgd dat hier veel artiesten wonen. Ook vind je hier het mysterieuze Ales Stenar op de heuvels bij het plaatsje Kåseberga, een steencirkel in de vorm van een schip. Onderzoekers weten nog steeds niet wat de betekenis is van Ales Stenar, een van de grootste Vikingmonumenten in Zweden.

Populaire Vakanties Skåne

Met de hond
Met de kinderen
Autorondreis

Elias

16-daagse rondreis langs vakantiewoningen

Zweden, Denemarken

Combineer Zuid-Zweden en Denemarken

Met de hond
Met de kinderen
8.3
Vakantiewoning

Ringsjöstrand

Zuid-Zweden, Hörby

Vrijstaande vakantiewoningen aan het meer

Met de hond
Met de kinderen
Stacaravan

First Camp Åhus
+

Zuid-Zweden, Åhus

Mooi vakantiepark tussen de bossen, aan de kust

Met de hond
Met de kinderen
8.8
Vakantiewoning

Borstahusen Semesterby
+

Zuid-Zweden, Landskrona

Kindvriendelijk park aan zee

Onze vakanties Skåne

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Skåne

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit