De zomer in Zweden

Zomer in Zweden!

Geplaatst door Annette Warnier op woensdag 18 januari 2023

Een zomervakantie in Zweden staat gelijk aan quality time met het gezin én natuur. De kinderen rennen vrij rond en de ouders genieten van de relaxte sfeer. Gaan we eerst kajakken of nemen we een plons in het water? Er is zo veel te doen hier! Ik neem je mee op rondreis door Zweden met het gezin en verklap onze favoriete plekken.

Natuur in Falun

Ons verblijf in Falun Strandby in Falun had best nog een week mogen duren. Het is een idyllisch plekje in het bos, aan een helder blauw meer met in de verte de bossen rondom het meer. De kinderen spelen bij het strandje: vriendjes zijn zo gemaakt, er zijn meer Nederlandse gezinnen die deze plek hebben gevonden. Het water is fris, maar de zon is zo warm dat het niet uitmaakt! Er komen zeilbootjes voorbij, kanoërs, kajakkers en een enkele jetski. En verderop is een man aan het vissen. We wandelen langs het meer en komen allerlei beestjes tegen: kikkertjes, mieren, torretjes en eenden. De kinderen komen ogen te kort. Onderweg verzamelen ze takjes en veren. Bosbessen groeien er in overvloed! 's Avonds eten we op ons terras en genieten van ons uitzicht.

De prachtig gelegen huisjes van Främby Udde in Falun, Zweden

Kajakken

De volgende dag huren we 's middags een kajak; we krijgen zwemvesten en een korte uitleg. We gaan nu de hele middag peddelen! Eenmaal op het meer komt er een serene rust over je heen. Het kabbelende water, de eenden tussen de waterlelies, en de zon die het plaatje compleet maakt. Langs het meer zien we een aantal mooie huisjes staan met ieder een eigen steiger. Hier zou ik best willen wonen! Ik kan haast niet geloven dat er hier in de winter volop geschaatst wordt. 

In Falun bezoeken we de Falu Gruva: ooit 's werelds grootste kopermijn. Er is een museum waar de geschiedenis van dit plaatsje wordt samengevat: het draaide vroeger allemaal om deze mijn. De rode verf, die je terugvindt op alle huisjes in Midden-Zweden, komt hier vandaan. Je kan er nog steeds deze rode verf kopen!

Ga kajakken op het meer bij Falun

Actief in Isaberg Mountain Resort

In de bossen, aan een meertje liggen de vakantiewoningen van Isaberg Mountain Resort. Een kleinschalig en gezellig parkje voor sportieve gezinnen!

Ga lekker mountainbiken, minigolfen of zwemmen in het meer. Houd je van klimmen en klauteren? Dan is het klimparcours een echte uitdaging tussen de hoge bomen, compleet met ziplines en ervaren instructeurs. Ook de 1,5km lange rodelbaan is favoriet bij de kinderen.

Het strandje aan het meer is in de zomer een geweldige plek met heerlijk zwemwater! Naast zwemmen is het ook de ideale plek om te kanoën en waterfietsen. Van al die avonturen krijg je natuurlijk trek, maar gelukkig staat het lekkere eten al klaar in het restaurant. En met mooi weer is het terras geopend, waar jij lekker tot rust komt in de zon terwijl de kinderen lekker voetvallen op het veldje.

Klimparcours in Isaberg Mountain Resort

Op avontuur in Fredriksberg

Säfsen Resort in Fredriksberg is een groot park, maar door de ligging in het bos merk je dat helemaal niet. Ons rode huisje met veranda ligt aan de rand van het bos. We voelden ons meteen thuis in deze gezellig ingerichte woning. Op het begroeide plein voor ons huisje stond een grote boom met daar omheen allemaal frambozenstruiken.

Voor de lunch hebben we een bakje vol geplukt; heerlijk zoet waren ze. Het strandje bij het Säfsjönmeer-meer is een heerlijk, beschut plekje. Er zijn een barbecueplaats, picknicktafels en een glijbaan in het water voor de kinderen! Het meer loopt langzaam af, waardoor ook kleine kinderen hier goed kunnen rondspetteren. Aan de andere kant dobberen de roeiboten en liggen kanos te wachten om het meer op te gaan. De steiger is in trek bij de vissers. Gewapend met een hengel gaan de jongens vissen. Ze hebben brood mee als aas en na een poos hebben ze beet. De euforie is groot!

Avontuur voor jong en oud bij Säfsen Resort in Fredriksberg

De kidsclub

Op vrijdagochtend gaan de jongens mee met de Kidsclub. Er is een groep van 5-8 jaar en van 9-12 jaar. Allebei gaan ze in een andere groep; maar dat maakt niet uit, want het zijn allemaal Nederlandse kinderen. De Zweedse leidsters hebben er ervaring mee, want ze verstaan ze prima. Met een lunchpakket en worstjes om te barbecuen gaan ze op pad. De jonge groep gaat naar de overkant van het meer, waar een enorm buiten speelpark is met klimtouwen, boomhutten en een barbecueplaats.

De grote jongens en meiden gaan naar een eiland in het meer met een vlot! Ook daar werden worstjes gebraden. 's Middags kwamen ze terug op het park waar we ze opwachtten. Filurius de Eland kwam ze ook begroeten. Ze hebben genoten! Het personeel bij Säfsen is altijd even vriendelijk en behulpzaam. Een tip is om voor activiteiten en excursies een bonnenpakket te kopen bij de sportshop van Säfsen Resort. Dan is alles net even wat voordeliger.

Ook zo'n zin in een zomervakantie naar Zweden? Bekijk de vakanties naar Zweden met Buro Scanbrit.

Ontdek deze bestemming

Met de kinderen
Voor het eerst
7.8
Autorondreis

Bernt

17-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden, Noorwegen

Afwisselende familiereis door Zweden en Noorwegen

Met de kinderen
8.0
Autorondreis

Annika

17-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Zweden, Noorwegen

Populaire combinatie van Zweden en Noorwegen

Met de hond
Met de kinderen
Vakantiewoning

Falun Strandby

Midden-Zweden, Falun

Prachtige ligging aan het Runn meer

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit