Vakantie Kalmar En Öland

De wind door je haar op Öland

Op het eiland Öland, vlak voor de kust van Kalmar, beleef je een heerlijke vakantie met veel zonuren, zandstranden en bijzondere natuur. Hier geniet je van de wind door je haar, de vriendelijke mensen en de uitzichten. Het wemelt van de oude houten windmolens, runenstenen en Vikinggrafvelden. Op de grote kalksteenvlakte Stora Alvaret in het zuiden van Öland groeit een uitzonderlijke vegetatie van talrijke orchideeën. Dankzij de bijzondere flora en het rijke vogelleven staat dit gebied op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het robuuste Kalmar Slott

Voordat je de oversteek maakt naar Öland, maak je een stop in Kalmar: naast mooie stranden heeft het een oud centrum en veel bezienswaardigheden. Vooral het Kalmar Slott is imposant. Op een klein schiereilandje ligt dit robuuste kasteel met zijn stoere torens. Ook het interieur is een bezoek meer dan waard. In de zomer kunnen kinderen deelnemen aan allerlei activiteiten in het kasteel. In het Kalmar Länsmuseum zie je de overblijfselen van het 17de-eeuwse oorlogsschip Kronan. Het geeft een goede indruk hoe het leven aan boord in die tijd was. Nadat je de brug van Kalmar naar Öland bent overgestoken, kom je ten noorden van Färjestaden aan. In dit dorpje kun je met de kinderen naar een kleine dierentuin, attractiepark en waterpretpark.

Wandelen en fietsen

De natuur op Öland is erg afwisselend: loofbossen, stranden, kustweiden, naaldbossen en kleine meertjes nodigen je uit om te wandelen en te fietsen. Er zijn talrijke routes. Vanaf eind mei bloeien de kalkminnende planten van Stora Alvaret. In het Ottenby natuurreservaat, de zuidpunt van Öland, strijken in het najaar migrerende vogels neer. Voor ornithologen is dit een vogelparadijs omdat er vaak ook bijzondere soorten te zien zijn. Ook op de zuidpunt staat Långe Jan, de hoogste vuurtoren van Zweden.

Populaire Vakanties Kalmar En Öland

Met de kinderen
8.0
Autorondreis

Anders

15-daagse autorondreis langs kampeerhutten

Zweden, Denemarken

Familiereis door Denemarken en Zweden

Met z'n tweeën
Rustig reistempo
8.3
Autorondreis

Gustav

15-daagse autorondreis langs hotels

Zweden

Rondreis langs de Zweedse UNESCO-locaties

Met de hond
8.0
Stacaravan

First Camp Oknö

Zuid-Zweden, Mönsterås

Vakantiepark aan zee met zandstrand

Met de hond
Kampeerhut

Stenåsabadets Camping

Zuid-Zweden, Stenåsa

Gelegen op het eiland Öland

Onze vakanties Kalmar en Öland

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Kalmar en Öland

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit