Vakantie Göteborg

Het gezellige en gastvrije Göteborg

Met Stena Line vaar je vanuit Kiel naar de tweede stad van Zweden, het gezellige en gastvrije Göteborg. Op de kades voel je meteen de internationale sfeer die je verwacht bij een grote stad. Göteborg is de grootste havenstad van Zweden. Hollandse ingenieurs waren betrokken bij de bouw van het oude centrum dat binnen een ringgracht ligt. Daarnaast zie je overal trams en fietsers. Je voelt je dan ook meteen thuis in Göteborg!

Cultuur en parken

In Göteborg is veel aandacht voor cultuur. Bezoek het Universeum, waar kinderen en jongeren op een leuke manier met natuurwetenschap en techniek in aanraking komen. De permanente tentoonstelling Together in het Museum van Wereldculturen laat kinderen en ouders kennismaken met verschillende manieren van samenleven. Net buiten het stadscentrum vind je het 19e-eeuwse park Trädgårdsföreningen waar je bij kan komen van alle indrukken. Of ga naar Botaniska Trädgård, een van de mooiste botanische tuinen in heel Europa.

Attractiepark Liseberg

Liseberg is een van de populairste attracties van Göteborg. Dit attractiepark ligt niet ver van het stadscentrum tegen een heuvel aangebouwd. Het heeft twee van de grootste en snelste achtbanen van Scandinavië, de Balder en het Kanon. Een nieuwe nog snellere achtbaan, de Valkyria, is in aanbouw. Behalve van achtbanen kan je ook genieten van shows en concerten of in een zweefmolen stappen.

Winkelen en uitgaan

Lokale kledingmerken, tweedehands items en interieurdesign, je vindt het allemaal in Göteborg. De stad heeft veel winkels en boetiekjes met typisch Scandinavische design. De Drottninggatan en Kungsgatan zijn winkelstraten met internationale allure. In de oude wijk Haga vind je veel kleine winkeltjes, leuke cafés en restaurants, bijvoorbeeld langs de Haga Nygata.

Populaire Vakanties Göteborg

8.4
Autorondreizen

Annija

20-daagse autorondreis langs hotels

Zweden, Litouwen, Letland, Finland, Estland

Via de Baltische kust en Finland naar Zweden

7.7
Autorondreizen

Tommie

14-daagse autorondreis langs hotels

Zweden

Zweden compleet met Stockholm en Göteborg

7.4
Hotels

Best Western Plus Hotel Waterfront

Zuid-Zweden, Göteborg

Gevestigd in een prachtig gerestaureerde brouwerij

Hotels

Hotel Opera

Zuid-Zweden, Göteborg

Op loopafstand van het station, midden in het centrum

Onze vakanties Zweden

Rondreizen

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Accommodaties

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit