Vakantie Dalsland

De meren en bossen van Dalsland

Een vakantie in Dalsland is een reis naar het rijk van het water. Wanneer je vanuit Göteborg naar Dalsland reist, zie je de heuvels hoger worden en de bossen en meren talrijker. Al die kristalheldere meren nodigen je uit om te zwemmen of te kanoën, zelfs helemaal tot aan de grens met Noorwegen. De oostelijke grens van Dalsland is het Vänern-meer, het grootste meer van Zweden. Dwars door Dalsland loopt het Dalslandkanaal, een 250 km lange waterweg. Het kanaal verbindt het Vänern-meer met Värmland, via 31 sluizen en het ingenieuze aquaduct van Håverud. Dit is een van de mooiste bezienswaardigheden tijdens je vakantie in Dalsland.

De sluizen van Håverud

Bij Håverud is het altijd gezellig druk: plezierjachten, rondvaartboten en kano’s liggen te wachten totdat de sluizen opengaan. Hier is ook het Kanaalmuseum en het Dalslandcentrum. Bij het activiteitencentrum Dalslands Activiteter kan je wel 50 verschillende activiteiten ondernemen zoals paardrijden, mountainbiken, een elandensafari en er is een hoogteparcours. Of maak zelf een boottocht naar het Vänern-meer! De Håverud stuga’s zijn mooi gelegen vlakbij het Håverud aquaduct. Ten noorden van Håverud ligt de berg Sörknatten. Hier werd de film Ronja de Roversdochter grotendeels opgenomen.

Tresticklans Nationaal Park

Dals Ed, of kortweg Ed, is de belangrijkste plaats van westelijk Dalsland. Het ligt tussen het lange meer Stora Le en het piepkleine meertje Lilla Le in, te midden van uitgestrekte naaldbossen. Ed is een goed startpunt voor het Tresticklans Nationaal Park, een gebied met oerbos, ongerepte heide en moeras, en bergruggen met diepe dalen en ravijnen.

Populaire Vakanties Dalsland

Met de kinderen
Rustig reistempo
7.8
Autorondreis

Ronja

18-daagse autorondreis langs kampeerhutten

Zweden

Bezoek de Zweedse zuurstokkenwinkels in Gränna

Onze vakanties Dalsland

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Dalsland

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit