Vakantie Edinburgh

Sfeervol Edinburgh

Tijdens een vakantie in Edinburgh laat je je verrassen door wat je in de straatjes en stegen van de stad tegenkomt. Je ontdekt steeds weer nieuwe sfeervolle hoekjes. Natuurlijk zijn er bezienswaardigheden die je gezien moet hebben, zoals het Edinburgh Castle en de Royal Mile. Heb je even genoeg van sightseeën, beklim dan de uitgedoofde vulkaan Arthur’s Seat voor een grandioos uitzicht. In Edinburgh kan je verder uitstekend winkelen, dineren in de meest fantastische restaurants of een pint pakken in een van de vele pubs. Er is meer dan genoeg te doen om een paar geweldige vakantiedagen in Edinburgh te hebben.

Macabere geschiedenis

De stadsmuren rondom de middeleeuwse oude stad (Old Town) van Edinburgh zorgden ervoor dat de alsmaar groeiende bevolking boven op elkaar woonde. De rijken op de middelste verdiepingen, de armen in de kelders en op zolder. De mensen leefden tussen de ratten en het vuil. Wil je een goede indruk krijgen van deze tijd, ga dan naar Real Mary King’s Close. Toen in 1645 de pest Edinburgh in zijn greep had, werd deze plek afgesloten. De zieke mensen die hier woonden kwamen om. Gidsen leiden je rond en vertellen het verhaal van deze macabere plek.

Edinburg voor kinderen

Ook voor kinderen is Edinburgh een leuke stad. Ze vermaken zich prima bij Dynamic Earth waar ze alles leren over het ontstaan van de aarde. Of neem ze mee naar Edinburgh Zoo, de enige plek in Groot-Brittannië waar je reuzenpanda’s kan zien. Ieder kind wil wel prins of prinses zijn. Neem ze daarvoor mee naar het Royal Yacht Britannia in de haven van Leigh, ooit het vakantiejacht van Her Majesty. Er ging ook een Rolls Royce mee op reis, zo doe je dat als je koningin bent. Mocht je toevallig in augustus in de stad zijn, dan is er overal gratis straattheater gedurende het Edinburgh International en het Fringe Festival. Ook speciaal voor kinderen! Een vakantie in het levendige Edinburgh is leuk voor jong en oud.

Populaire Vakanties Edinburgh

Met z'n tweeën
8.2
Autorondreis

Brodie

10-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Schotland

Rondje Schotland met overnachting in een kasteel

Met de e-car
Met z'n tweeën
Rustig reistempo
8.2
Autorondreis

Braveheart Hotels

11-daagse autorondreis langs hotels

Schotland

Najaarsreis met je (elektrische) auto naar de Hooglanden

Met z'n tweeën
Voor het eerst
Korte Vakantie

Edinburgh en de Hooglanden

7-daagse autovakantie met verblijf in hotels

Zuid-Schotland, Edinburgh

De Schotse natuur in het najaar én Edinburgh

Met z'n tweeën
8.7
Fly Drive

Mary

9-daagse rondreis langs hotels

Schotland

Bijzondere hotels in voormalige landhuizen en kastelen

Onze vakanties Schotland

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Korte Vakantie

Er even lekker tussenuit met onze korte vakanties inclusief accommodatie en vlucht of overtocht

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit