Vakantie Edinburgh

Sfeervol Edinburgh

Tijdens een vakantie in Edinburgh laat je je verrassen door wat je in de straatjes en stegen van de stad tegenkomt. Je ontdekt steeds weer nieuwe sfeervolle hoekjes. Natuurlijk zijn er bezienswaardigheden die je gezien moet hebben, zoals het Edinburgh Castle en de Royal Mile. Heb je even genoeg van sightseeën, beklim dan de uitgedoofde vulkaan Arthur’s Seat voor een grandioos uitzicht. In Edinburgh kan je verder uitstekend winkelen, dineren in de meest fantastische restaurants of een pint pakken in een van de vele pubs. Er is meer dan genoeg te doen om een paar geweldige vakantiedagen in Edinburgh te hebben.

Macabere geschiedenis

De stadsmuren rondom de middeleeuwse oude stad (Old Town) van Edinburgh zorgden ervoor dat de alsmaar groeiende bevolking boven op elkaar woonde. De rijken op de middelste verdiepingen, de armen in de kelders en op zolder. De mensen leefden tussen de ratten en het vuil. Wil je een goede indruk krijgen van deze tijd, ga dan naar Real Mary King’s Close. Toen in 1645 de pest Edinburgh in zijn greep had, werd deze plek afgesloten. De zieke mensen die hier woonden kwamen om. Gidsen leiden je rond en vertellen het verhaal van deze macabere plek.

Edinburg voor kinderen

Ook voor kinderen is Edinburgh een leuke stad. Ze vermaken zich prima bij Dynamic Earth waar ze alles leren over het ontstaan van de aarde. Of neem ze mee naar Edinburgh Zoo, de enige plek in Groot-Brittannië waar je reuzenpanda’s kan zien. Ieder kind wil wel prins of prinses zijn. Neem ze daarvoor mee naar het Royal Yacht Britannia in de haven van Leigh, ooit het vakantiejacht van Her Majesty. Er ging ook een Rolls Royce mee op reis, zo doe je dat als je koningin bent. Mocht je toevallig in augustus in de stad zijn, dan is er overal gratis straattheater gedurende het Edinburgh International en het Fringe Festival. Ook speciaal voor kinderen! Een vakantie in het levendige Edinburgh is leuk voor jong en oud.

Populaire Vakanties Edinburgh

7.9
Autorondreis

Brodie

10-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Schotland

Rondje Schotland met overnachting in een kasteel

Met z'n tweeën
8.1
Autorondreis

William Wallace

19-daagse autorondreis langs hotels

Schotland

De ultieme rondreis door adembenemend Schotland

Met z'n tweeën
Treinrondreis

Andrew

7-daagse treinrondreis langs hotels

Schotland

Treinreis naar Edinburgh en Inverness

Best Deal
Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.2
Autorondreis

Duncan B&B

13-daagse autorondreis langs B&B’s

Schotland

Reis naar de mooie natuur in de Hooglanden

Onze vakanties Schotland

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Voordelige vakanties Edinburgh

Best Deal

De beste prijs-kwaliteitsverhouding

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit