Ontdek de 5 mooiste plekjes van Schotland met de camper

Geplaatst door Daniëlle Kuil op dinsdag 06 juli 2021

Op reis met de camper is de perfecte vakantie voor iedereen die de landelijke locaties en afgelegen hoeken van Schotland wil verkennen. Heerlijk, wat een vrijheid! Wij hebben alvast de mooiste plekjes voor je op een rij gezet.

1. De sterren van Isle of Skye

Als het gaat om het verkennen van Skye met de camper dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Heel Skye is spectaculair om rond te rijden, het maakt niet uit in welke richting je rijdt. Isle of Skye is één van de donkerste plekken in Europa, dus ideaal om ’s avonds naar de sterren te kijken.

Tip: Parkeer je camper aan de oevers van Loch Greshornish en geniet van het uitzicht over het glanzende water dat naar de heuvels aan de overkant stroomt, terwijl Hooglanders en schapen in de buurt grazen.

Old man of Storr, Isle of Skye

2. Glencoe en Fort William

De route van Glencoe naar Fort William is één van de mooiste roadtrips van Schotland. Je rijdt door ruige en uitgestrekte landschappen met bergen, heuvels en watervallen. Combineer deze roadtrip met de bekendste lange wandelroute van Schotland, de West Highland Way (154 km.). Deze route strekt uit van Milngavie tot Fort William en zijn in verschillende wandelroutes opgesplitst. Hier vind je de verschillende routes en informatie over de West Highland Way.

Tip: Parkeer voordat je aan deze onvergetelijke rit begint een dag of 2 aan de voet van de ontzagwekkende bergen van Glencoe, omringd door weelderige bossen beheerd door de National Trust.

Maak een wandelroute over de West Highland Way tijdens je vakantie met de camper

3. Galloway Forest Park

Of je nu via de Scottish Borders op weg bent naar je eindbestemming of nieuwsgierig bent naar deze prachtige onbekende regio….voor de echte genieter van vrije natuur is deze plek een must om te overnachten. Verken op je gemak de grote open plekken van het Galloway Forest Park, ideaal voor “stargazing”. Als je op een heldere nacht aan de rand van een Schots bos staat en naar de hemel kijkt, raak je ervan overtuigd dat er geen betere plek is voor sterren kijken dan Schotland.

Tip: Voor het overnachten op natuurrijke locaties, check hier de Scottish Outdoor Access Code. Hier vind je alle tips en regels over hoe vrij te kamperen in de wildernis.

Galloway Forest Park

4. Loch Ness

Er zijn locaties in en rond Loch Ness die ondanks hun populariteit toch afgezonderd en ongerept voelen. Zo heb je de groene locatie van Loch Ness, gelegen aan de rustige zuidkust, Loch Ness Holiday Park, dat direct tegenover de Great Glen Way ligt.

Tip: Ben je op zoek naar een leuke camping middenin de natuur? Boek dan de Cumberland’s Campsite. De camping wordt omringd door pijnbomen en hoge bergtoppen. Ook een perfecte uitvalsbasis voor een mooie fietstocht of kajaktocht!

Urquhart Castle met uitzicht op Loch Ness

5. Rust en wees dankbaar

Rijd over de Arrochar-Alpen in Glen Croe naar de “Rest and Be Thankful-pass”, waar je naar het uitzichtpunt langs de weg en het picknickterrein kan trekken om de benen te strekken en de natuurlijke pracht vóór je op te nemen.

Tip: Als je een nachtje in de omgeving wilt overnachten, is het Honeymooner’s Bridge Car Park van de Scottish Forestry Commission in de buurt.

De Arrochar-Alpen

Reis met respect. Nog een paar tips.

Overnachten op bijzondere plekken?
Supergoed idee natuurlijk. Check wel altijd of dit ook echt kan. Op sommige plaatsen staan er borden met ‘’no overnight parking’’ of ‘’no camping’’, dus dan weet je in ieder geval zeker dat je even verder moet rijden.

Slapen bij de locals?
Voor het overnachten op een stuk erf of grond van iemand, vraag altijd toestemming van de eigenaars. Vaak vinden ze het helemaal niet erg als je op hun grond overnacht. En wie weet heb je geluk en krijg je ook nog een glas Schotse whisky.

Denk aan de natuur
Heb je heerlijk genoten van de prachtige natuur en ga je weer op pad? Vergeet niet om je kampeerspullen en je afval op te ruimen. Na het maken van een knapperig kampvuurtje is het handig om de sporen en het vuil van het kampvuur op te ruimen voordat je verder gaat met je reis. Door goed op te ruimen draag je bij aan een schonere en betere omgeving. Wel zo prettig, toch?

Wil jij ook met de camper de mooiste plekken van Schotland ontdekken? Bekijk snel onze camperreizen.

Met de camper naar Schotland

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit