Wintersport Voss

Skiën in Voss

Tijdens een wintersport in Voss ga je skiën omringd door indrukwekkende natuur. In Voss ben je in een van de meest bijzondere skibestemmingen van Europa. Nergens vind je zulke fenomenale uitzichten over de machtige fjorden en de sneeuwwitte bergen. Met 24 pistes en 11 liften kun je Voss een kleinschalige skibestemming noemen. Maar het skiën is er uitdagend en afwisselend. Bovendien zijn de sneeuwcondities al jarenlang van uitstekende kwaliteit met veel poedersneeuw. De liftpas van Voss is ook geldig in het skigebied van Myrkdalen, wat op nog geen 30 minuten rijden ligt. Een skivakantie in Voss is gemakkelijk te combineren met een bezoek aan Bergen of een excursie in het fjordengebied. Dat maakt je wintersportvakantie in het fjordengebied heel bijzonder.

Voss Resort

Voss wordt ook wel de Adventure Capital van Europa genoemd en in de winter zal je dat ervaren door afwisselende en uitdagende pistes voor alle niveaus. Er zijn volop off-piste mogelijkheden en ook aan stuntende snowboarders is gedacht, middels half pipes en rails. Ter afwisseling kan je gebruik maken van 2 verschillende skigebieden. Het grootste gebied ligt rond het stadje Voss: Voss Resort. Het andere gebied, Myrkdalen Mountain Resort, heeft de hoogst gemeten sneeuwval in Noorwegen de afgelopen jaren. Het is kleinschalig ingericht, wat het zeer geschikt maakt voor families met kinderen.

Sognefjord in de winter

Onderbreek het skiën voor een dagtocht langs de Hardanger- of Sognefjord. De wegen zijn smal maar goed begaanbaar. Een andere dagtrip is de ‘Noorwegen in een Notendop’-toer die vertrekt vanuit Voss. Je reist mee met de wereldberoemde Flåmsbana, een van de steilste spoorlijnen ter wereld, en daarna maak je een boottocht door de besneeuwde Nærøyfjord, een bijzondere ervaring. Een wintersportvakantie in het fjordengebied is heel veelzijdig!

Met je eigen auto of trein

De dichtstbijzijnde haven en luchthaven is Bergen. Voss ligt 100 kilometer of anderhalf uur rijden van Bergen. Oslo is 400 km van Voss en de rit duurt ongeveer 6 uur.

Populaire Wintersport Voss

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.7
Wintersport

Voss Resort

6-, 8-, 9-, 10-, 11- of 12-daagse wintervakantie met verblijf in appartement

Sognefjord, Voss

Ruime en comfortabele appartementen dichtbij de piste

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit