Sneeuwschoenwandeling in Stranda

5x de mooiste activiteiten tijdens je wintervakantie in Noord-Noorwegen

Geplaatst door Daniëlle Kuil op donderdag 16 november 2023

Zoek je naar een onvergetelijke wintervakantie? Dan is Noord-Noorwegen de ultieme bestemming voor avonturiers en natuurliefhebbers. Dit adembenemende stukje Europa biedt een overvloed aan activiteiten die je tijdens je winterse ontsnapping ervaart. Of je nu wilt genieten van het noorderlicht, hondensleeën door de besneeuwde wildernis of het verkennen van pittoreske vissersdorpjes, Noord-Noorwegen heeft voor ieder wat wils.

1. Het noorderlicht: een niet te missen natuurverschijnsel

Het noorderlicht, ook wel bekend als de Aurora Borealis, is een van de meest spectaculaire natuurverschijnselen ter wereld. Noord-Noorwegen is een van de beste plekken om dit betoverende spektakel te aanschouwen. Tijdens je winterse vakantie grijp je je kans om de dansende lichten aan de hemel te zien. Tromsø, ook wel bekend als de "hoofdstad van het noorderlicht", is een populaire bestemming waar je de beste kansen hebt om dit natuurlijke fenomeen te ervaren. Ga op noorderlichtsafari en bewonder het schouwspel van kleuren dat de hemel verlicht. Een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen tijdens je verblijf in Noord-Noorwegen.

Noorderlicht in Tromsø

2. Hondensleeën: ervaar de sensatie van het sleeën door besneeuwde landschappen

Een van de meest opwindende activiteiten die je onderneemt tijdens je winterse vakantie in Noord-Noorwegen is hondensleeën. Op het mooie eiland Senja ga je mee op huskysafari! Stel je voor dat je over bevroren meren en door met sneeuw bedekte bossen glijdt, voortgetrokken door een team van enthousiaste husky's. Het geluid van de slee die over de sneeuw glijdt en de adem van de honden die je vergezellen, creëren een onvergetelijke ervaring. Ervaar de sensatie van snelheid en vrijheid terwijl je door het winterse landschap van Noord-Noorwegen glijdt.

Huskysafari op Senja

3. Stap aan boord van Hurtigruten

Ontdek Noord-Noorwegen op een heerlijk ontspannen manier! Ga mee op zeereis aan boord van de Hurtigruten. Reis van de studentenstad Bodø naar de Lofoten. Geniet hier 2 dagen van de prachtige natuur. Ook hier maak je nog even een boottocht met een RIB-boot om het Trollfjord te bewonderen. Via Tromsø ga je verder met de Hurtigruten naar de Noordkaap. Een unieke ervaring in de winter! Het noordelijkste punt is bijna niet te bereiken in de winter. Deze geweldige tocht met Hurtigruten zal je lang bij blijven met een prachtige natuurshow om elk moment van te genieten.

Hurtigruten

4. Sami-cultuur en rendiersleeën: leren over de inheemse bevolking en hun tradities

Een bezoek aan Noord-Noorwegen is niet compleet zonder kennis te maken met de Sami-cultuur, de inheemse bevolking van het hoge noorden. Maak kennis met de tradities, cultuur en levensstijl van de Sami-mensen tijdens een rendiersledetocht. Laat je meenemen op een magische rit door besneeuwde landschappen, getrokken door rendieren. Luister naar de verhalen van de Sami-gidsen terwijl ze je kennis laten maken met hun erfgoed en manier van leven. Deze unieke ervaring zal je niet alleen een glimp geven van de Sami-cultuur, maar ook een diepere waardering voor de verbondenheid tussen mens en natuur.

Best Arctic

5. IJshotels en unieke accommodaties: overnachten in een ijshotel of een gezellige hut

Maak van je winterse vakantie in Noord-Noorwegen een unieke ervaring door te overnachten in een ijshotel of Noorse rorbu, oftewel een visserswoning. Noord-Noorwegen biedt verschillende accommodaties die perfect passen bij de winterse sfeer van de regio. Breng de nacht door in een ijskamer, waar je slaapt op bedden gemaakt van ijs en omgeven bent door prachtige ijssculpturen. Of kies voor een gezellige visserswoning, waar je geniet van een warme open haard en een prachtig uitzicht op de besneeuwde landschappen. Deze unieke accommodaties zullen je winterse vakantie in Noord-Noorwegen nog specialer maken.

Tromsø Ice Domes

Conclusie: Haal het meeste uit je wintervakantie in Noord-Noorwegen

Noord-Noorwegen is een winterparadijs dat wacht om ontdekt te worden. Met zijn adembenemende landschappen, unieke activiteiten en gastvrije bevolking is het de perfecte bestemming voor een onvergetelijke winterse vakantie. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of een combinatie van beide, Noord-Noorwegen biedt voor elk wat wils. Maak kennis met de betoverende schoonheid van het noorderlicht, ervaar de sensatie van hondensleeën door besneeuwde landschappen, verken de Arctische wildernis te voet en dompel jezelf onder in de lokale cultuur en tradities. Met zoveel te zien en te doen, zal je winterse vakantie in Noord-Noorwegen een ervaring zijn die je voor altijd bij zal blijven.

Ontdek snel onze wintervakanties naar Noord-Noorwegen!

Uitzichtpunt Magasuget

Ontdek deze bestemming

Met z'n tweeën
8.6
Winter Adventure

Noorderlicht in Tromsø

4-, 5- of 8-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Tromsø & Senja, Tromsø

Directe vlucht van Amsterdam naar Tromsø

Inclusief excursie(s)

Aanbieding
9.1
Hurtigruten

Hurtigruten Bergen-Kirkenes-Bergen

12-daagse zeereis

Noorwegen

De mooiste zeereis langs de Noorse kust

Geen toeslag alleengebruik

Met z'n tweeën
Rustig reistempo
8.5
Winter Adventure

Noorderlicht bij Tromsø Lodge

4-, 5- of 8-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning

Tromsø & Senja, Tromsø

Directe vlucht van Amsterdam naar Tromsø

Inclusief excursie(s)

Actieve vakanties
8.8
Winter Adventure

Winter Adventure Lofoten

8-daagse wintervakantie met verblijf in rorbu

Lofoten, Svolvær

Inclusief RIB-boot safari naar de Trollfjord

Inclusief excursie(s)

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit