De 6 mooiste skigebieden van Noorwegen

Geplaatst door Daniëlle Kuil op donderdag 24 november 2022

Stel je voor: brede pistes, geen wachttijden bij de skiliften en goede sneeuwcondities. Dat is wintersport in Noorwegen. En als bonus ga je naast het skiën mee met bijzondere winteractiviteiten in een prachtige omgeving. Wil je graag off-piste skiën, snowboarden of sneeuwschoenwandelen? Dan ben je in Noorwegen ook aan het goede adres. Lees alles over onze favoriete wintersportplaatsen in Noorwegen.

Tip: bezoek het fjordengebied in de winter, tussen december en maart. De fjorden in een winterjas zijn magisch en de winteractiviteiten zorgen voor een unieke winterbeleving. Maak bijvoorbeeld één van de steilste treinreizen ter wereld met de Flåm Banen.

Norefjell: dichterbij dan je denkt!

De pistes in Norefjell staan bekend om de gunstige ligging, want zodra de zon schijnt, heb je hier de hele dag plezier van. En niet alleen de zon is prettig, natuurlijk ook de pistes zelf. Het skigebied is voor iedereen ideaal – ook voor snowboarders, want met de 2 snowparken met obstakels hebben zij het ook naar hun zin. Het skigebied is vanuit Nederland makkelijk aan te rijden, zo neem je gemakkelijk je eigen ski’s mee. Net zo handig! Na een dag skiën kom je tot rust in je eigen appartement of hotel

Waarom skiën in Norefjell?
- Hier vind je de hoogste verticale afdaling van Noord-Europa, waarbij je skiet vanaf 1188 meter tot het bevroren meer in het dal op 178 meter.
- In de periodes 08/01 t/m 11/02 en 05/03 t/m 01/04 zijn er de Nore Reins Ski Weken
- Skigebied Norefjell is makkelijk aan te rijden met de ferry vanuit Eemshaven.

Hoe kom je in Norefjell? 
Skiën in Norefjell is dichterbij dan je denkt! Vanuit het Groningse Eemshaven stap je op de ferry. Eenmaal aangekomen in Kristiansand is het nog 380 km rijden naar Norefjell.

Skiën in Norefjell met de mascotte

Voss en Myrkdalen: midden in de fjorden

Met de indrukwekkende uitzichten over de fjorden is Voss niet voor niets één van de meest bijzondere skibestemmingen in Europa. Niet ver van Voss ligt het skigebied Myrkdalen. En omdat het kleinschalig is opgezet is, voelt het gemoedelijk aan. Ideaal voor families! Wissel je skivakantie af met winterse activiteiten. Ga op bezoek in Hanzestad Bergen of stap aan boord van de Flåmbanen en geniet van de fjorden in winters jasje tijdens de Winter Adventure.

Tip: maak van je wintersportvakantie een kerstavontuur in het Myrkdalen Hotel

Waarom skiën in Voss en Myrkdalen?
- Met 1 skipas heb je toegang tot beide skigebieden
- Myrkdalen heeft de hoogst gemeten sneeuwval in Noorwegen van de afgelopen jaren
- Goed te combineren met excursies in het fjordengebied 
- Off-piste mogelijkheden én ’s avonds verlichte pistes

Hoe kom je er?
Vanaf Amsterdam vlieg je binnen 1,5 uur naar Bergen. Vanuit daar rijd je 105 km met je huurauto richting Voss of met de bus transfer. Of stap aan boord van de ferry in het Deense Hirthals om binnen 19 uur naar Bergen te varen.

Off-piste skiën in Voss en Myrkdalen

Geilo: families en snowboarders

Geilo is één van de oudste skigebieden van Noorwegen en is ideaal voor beginnende wintersporters. Je vindt hier veel overzichtelijke pistes en een aantal avonden per week worden sommige pistes zelfs verlicht! Zo geniet je extra lang van de poedersneeuw. Na een dagje op de piste ski je direct naar je eigen sfeervolle vakantiewoning of typisch Noorse blokhut. Ook direct naast de pistes ligt het hotel waar je ’s avonds gezellig napraat tijdens het diner. Slaap je liever in een appartement? Geen probleem! Geilo heeft het perfecte onderkomen voor iedereen. 

Waarom skiën in Geilo, Noorwegen?
- Hier vind je het grootste snowboardpark van Noorwegen
- Ideaal voor beginners en families
- Prachtige langlaufloipes door het Hallingskarvet National Park en het Hardangervidda Nationaal Park

Hoe kom je in Geilo?
Het is 230 km rijden vanaf de luchthaven van Oslo. Als je met je eigen auto komt, pak je de ferry in Kiel naar Göteborg. Daarna is het nog 500 km rijden.

Piste in Geilo

Vrådal: een winter wonderland voor het hele gezin

Als je op zoek bent naar een kindvriendelijk skigebied in Noorwegen, ben je in Vrådal zeker aan het juiste adres. Het knusse skigebied in het hart van Telemark en tussen de uitgestrekte bossen. Je skiet hier op brede pistes en tussen rijen bomen. En je uitzicht? Dat is het bevroren Nissermeer! 

Waarom skiën in Vrådal?
- Ideaal voor families met jongere kinderen
- Speciale pistes om op te sleeën (ook ’s avonds!)
- Compact en overzichtelijk skigebied 

Hoe kom je in Vrådal?
Via de ferry vanuit Eemshaven naar Kristiansand rijd je nog 200 km tot je bij de pistes in Vrådal bent.

Kindvriendelijke pistes in Vrådal (Foto: Raisfoto)

Stranda: off-piste paradijs

In de Sunnmøre Alpen ligt het skigebied van Stranda. Tijdens het skiën kijk je uit over de fjorden en besneeuwde bergtoppen. Ga met de gondel helemaal naar het topje van de berg voor een korte pauze, want in het restaurant proef je typische Noorse zoetigheden zodat je weer vol energie de pistes af gaat. Of begin goed aan een off-piste avontuur samen met een gids. 

Waarom skiën in Stranda?
- Bezoek ook Ålesund tijdens de Winter Adventure!
- Een gids die je de beste off-piste plekken laat zien
- Dichtbij het vliegveld

Hoe kom je in Stranda?
Vanaf de luchthaven van Ålesund rij je binnen 2 uur naar het wintersportgebied.

Skigebied in Noorwegen: Stranda (Foto: Oddgeir Visnis)

Ga mee op wintersport met Buro Scanbrit

Boek jouw wintervakantie naar Noorwegen bij Buro Scanbrit. Met onze 50 jaar ervaring weet je zeker dat je zorgeloos op reis gaat én naar de mooiste skigebieden gaat.

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit