Wintersport in Noorwegen

Noorwegen wintersportparadijs

's Winters verandert Noorwegen in een waar wintersportparadijs. Een half jaar lang profiteren skiërs, langlaufers en snowboarders van de beste sneeuwcondities. Bovendien hebben alle skigebieden in Noorwegen een gemoedelijke sfeer. Er zijn nauwelijks wachttijden bij de liften en de accommodaties liggen niet ver van de piste. Daar komt bij dat de sneeuwcondities jaar in jaar uit tot de beste van Europa behoren. De kleinschalige en overzichtelijke skigebieden zijn heel geschikt voor families met kinderen. Ze hebben mooie kinderweides, met mascottes en activiteiten. En naast het skiën zijn er nog veel andere dingen te doen. Zoals een tocht met een paardenslee, een huskysafari of ijsvissen. Wij hebben de beste wintersportgebieden van Noorwegen voor je geselecteerd: Geilo, Voss, Myrkdalen, Stranda en Norefjell.

Lees ook ons blog over de mooiste skigebieden van Noorwegen.

Geilo voor skiën met het hele gezin

Geilo is een gezellige wintersportplaats, heel geschikt voor beginners en gezinnen met kinderen. Aan beide kanten van het dal brengen de liften je naar een hoogte van 1178 meter, waarna je afdaalt via de verschillende blauwe en rode pistes. Vanuit je ruime vakantiewoning sta je snel op de piste. Voor de doorzetters zijn een aantal pistes ’s avonds verlicht. Wil je juist de spieren ontspannen, dan kun je terecht bij een van de drie spa’s van Geilo. Voor de kinderen zijn er aparte kinderpistes en activiteiten. Wissel het skiën af met een paardensledetocht of ga op pad met de husky’s. Het hele gezin heeft het hier gegarandeerd naar hun zin.

Voss voor skiën met bijzondere extra’s

Voss bestaat uit de skigebieden Myrkdalen en Voss Resort. Het is een klein maar afwisselend skigebied met uitdagingen voor alle niveaus. Door de centrale ligging in het fjordengebied is het gemakkelijk het skiën te onderbreken voor een RIB-bootsafari op het Nærøyfjord. Opvallend zijn de hoge rotswanden en de nauwe waterstroom tussen de hoge bergen. Met een beetje geluk zie je zeearenden, zeehonden en bruinvissen. Met je (huur)auto rijd je langs de Hardangerfjord, een mooie tocht over goed begaanbare wegen. Dat maakt een wintersportvakantie in Noorwegen zo bijzonder: de combinatie van lekker sportief buiten zijn en de uitstapjes in het ongeëvenaarde landschap.

Populaire Wintersport Noorwegen

Met de kinderen
Wintersport

Norefjell Spa Resort
+

8- of 10-daagse wintervakantie met verblijf in appartement

Innlandet, Noresund

Moderne, sfeervolle appartementen

Met de kinderen
8.2
Wintersport

Myrkdalen Mountain Resort

8-, 9-, 10-, 11- of 12-daagse wintervakantie met verblijf in appartement

Sognefjord, Myrkdalen

Uitstekende appartementen vlak bij de piste

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.6
Wintersport

Voss Resort

6-, 8-, 9-, 10-, 11- of 12-daagse wintervakantie met verblijf in appartement

Sognefjord, Voss

Ruime en comfortabele appartementen dichtbij de piste

Vroegboekkorting
Met de kinderen
8.5
Wintersport

Geilolia Hyttetun
+

6, 8- of 10-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning

Viken, Geilo

Ski-in ski-out vakantiewoningen

15% korting per boeking

Maak je vakantie naar Noorwegen compleet met de leukste excursies

Vliegen of (met de auto) varen naar Noorwegen

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit