Skicenter in Hovden, Noorwegen

Onvergetelijke winterse gezinsvakanties in Scandinavië

Geplaatst door Melanie Riemens op donderdag 26 oktober 2023

Op zoek naar een onvergetelijke wintervakantie voor het hele gezin? Scandinavië is de perfecte bestemming! Met zijn sprookjesachtige landschappen en talloze winteractiviteiten biedt Scandinavië avonturen voor jong en oud. Ga met het hele gezin skiën op de besneeuwde bergtoppen van Noorwegen en Zweden. Maak een tocht met de huskyslee en knuffel met alle husky's.

Maak van deze winter een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin. Lees snel verder voor de leukste tips!

Familiepret in Zweeds winterwonderland

Winter in Zweden betovert jonge kinderen met een sprookjesachtige magie. Ontdek samen met je kleintjes de betovering van het besneeuwde landschap. Bouw sneeuwengelen en grappige sneeuwpoppen, warm jezelf op bij een knus haardvuur in een blokhut, en smul van heerlijke Zweedse lekkernijen, zoals warme kaneelbroodjes en dampende chocolademelk. 

En dan... de ultieme winterpret! Ga skiën en snowboarden op schilderachtige pistes, schaats over spiegelgladde meren en geniet van de stilte en het landschap tijdens een langlauftocht. De Zweedse skibestemmingen zijn opvallend rustig en goed georganiseerd, waardoor je nooit hoeft te wachten bij de skiliften. Én neem deel aan verschillende soorten activiteiten voor de kinderen zoals een skitocht door het bos langs houten dieren of een sleewedstrijd... pret voor iedereen!

Kortom, een wintervakantie naar Zweden belooft onvergetelijke avonturen voor het hele gezin en blijvende herinneringen in dit betoverende winterwonderland.

Skiën in Säfsen

Noorse sneeuwavonturen voor families

Op zoek naar een onvergetelijke wintervakantie voor de familie? Noorwegen biedt de perfecte bestemming, waar skiën en avontuurlijke winterpret samenkomen te midden van adembenemende natuur. Het land verandert 's winters in een betoverend sneeuwparadijs met perfect onderhouden en sneeuwzekere pistes voor skiërs van alle niveaus. Maar er is nog veel meer te beleven!

Het fjordengebied is perfect voor oudere kinderen om lekker actief bezig te zijn. Naast skiën zijn er veel avontuurlijke activiteiten zoals sneeuwschoenwandelen, een huskysafari, een spannende RIB-boottocht door de Aurlandsfjord of ijsvissen. En tussendoor genieten ze van traditionele Noorse lekkernijen, zoals warme wafels met jam. Noorwegen in de winter is de ultieme bestemming voor avontuur in de spectaculaire natuur, perfect voor plezier met het hele gezin!

Rendierboerderij in Noorwegen

Top winterbestemmingen in Zweden en Noorwegen voor gezinnen

Scandinavië biedt verschillende winterbestemmingen die perfect zijn voor gezinnen. Dit zijn onze aanraders! 

1. Säfsen, Zweden: Säfsen betovert met zijn intieme skigebied, waar 13 pistes samenkomen aan de voet van de berg. Dit is de perfecte bestemming voor gezinnen met jonge avonturiers die hun eerste stappen op de latten willen zetten. En nadat de pistes zijn bedwongen, vermaken de kleintjes zich op de sleeheuvel of het betoverende themapark met zijn eigen vrolijke mascotte.
2. Stöten, Zweden: In Stöten wachten uitgestrekte pistes op skiërs van alle niveaus, en de sfeer is gezellig en gastvrij. Geniet van de adembenemende uitzichten op de omliggende bergen terwijl je de pistes verkent. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd en mascotte Vargy neemt de kinderen mee op avontuur
3. Idre Fjäll, Zweden: Idre Fjäll biedt talloze winteractiviteiten voor gezinnen, van skiën en snowboarden tot ijsvissen en sneeuwscootertochten. De regio is ook een paradijs voor langlaufers, met kilometers aan goed onderhouden loipes. Bij optimale sneeuwcondities kan je je uitleven op 41 verschillende pistes en er zijn maar liefst 30 liften waardoor er geen wachttijden zijn. 

4. Voss Resort, Noorwegen: Voss Resort in Noorwegen staat bekend om zijn variëteit aan pistes, waardoor zowel beginners als ervaren skiërs en snowboarders zich kunnen vermaken. De omgeving biedt prachtige fjorden en adembenemende natuur om te verkennen. Een verblijf in Voss is ook uitstekend te combineren met een bezoek aan de Sognefjord, de bekende plaats Flåm met de Flåm Banen of aan de stad Bergen.
5. Myrkdalen Mountain Resort, Noorwegen: Dit resort staat garant voor geweldige sneeuw en fantastische ski- en snowboardmogelijkheden. Naast wintersporten geniet je hier van prachtige wandelingen in de omliggende bergen en de charmante Noorse cultuur ontdekken. Door de kleinschalige opzet van het skigebied en het comfort van de appartementen leent Myrkdalen zich uitstekend voor een gezinsvakantie.

Mascotte van Stöten

Bereikbaarheid naar Noorwegen of Zweden

Jouw wintervakantie is dichterbij dan je denkt. Je bent er zo met je eigen auto en de nachtferry van Fjord Line, Stena Line en Color Line. De vakantie begint al aan boord. Geniet van een heerlijk dinerbuffet en slaap met het hele gezin samen in een hut. Jullie komen uitgerust aan en na een paar uurtjes rijden liggen de skigebieden klaar voor een gezellige sneeuwvakantie.

Fjord Line in Noorwegen

Ontdek deze bestemming

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.3
Wintersport

Säfsen Resort

9- of 10-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning

Dalarna, Fredriksberg

Hét kinderwinterparadijs

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.6
Wintersport

Voss Resort

6-, 8-, 9-, 10-, 11- of 12-daagse wintervakantie met verblijf in appartement

Sognefjord, Voss

Ruime en comfortabele appartementen dichtbij de piste

Met de kinderen
8.2
Wintersport

Myrkdalen Mountain Resort

8-, 9-, 10-, 11- of 12-daagse wintervakantie met verblijf in appartement

Sognefjord, Myrkdalen

Uitstekende appartementen vlak bij de piste

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.6
Wintersport

Idre Fjäll
+

9- of 10-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning of appartement

Dalarna, Idre

Grootste skigebied van de provincie Dalarna

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit