Op wintervakantie in de magische Noorse fjorden

5 redenen voor een wintervakantie in de Noorse fjorden

Geplaatst door Daniëlle Kuil op vrijdag 06 augustus 2021

Bij een wintersportvakantie denk je al snel aan de Alpen, maar wist je dat Noorwegen ook ideaal is voor een wintervakantie? Geniet van de rust en de ruimte en natuurlijk van de prachtige Noorse fjorden. Naast het skiën beleef je hier de mooiste winterse avonturen. Stap in de Flåm Banen, misschien wel de meest spectaculaire treinreis van de wereld. Je mag ook zeker de wintercruise niet missen. Vaar tussen de besneeuwde bergen die de fjord omringen en door de Nærøyfjord, één van de mooiste fjorden van Noorwegen. Lees snel onze 5 redenen waarom jij een keer naar de fjorden van Noorwegen moet in de winter!

1. Twee skigebieden in het hart van de fjorden

Voss wordt ook wel de winterhoofdstad van het westen van Noorwegen genoemd. Er zijn twee verschillende skigebieden: Voss Resort en Myrkdalen Mountain Resort. In totaal geniet je hier van meer dan 55 km aan geprepareerde pistes. Onderling zijn de gebieden te bereiken met een skibus en met de liftpas heb je toegang tot beide gebieden. Je verblijft hier heerlijk in je eigen appartement dichtbij de piste. Op en top genieten in het grootste skigebied in het hart van de Noorse fjorden!

Skiën in Mykdalen in het hart van de Noorse fjorden

2. Rust en ruimte op de piste

Het mooie aan een wintervakantie in Noorwegen is dat het veel minder druk is dan in bijvoorbeeld Frankrijk of Oostenrijk, dus wachten voor de skiliften hoeft niet en je hebt alle ruimte op de piste. De skigebieden zijn overzichtelijk en daardoor zeer geschikt voor gezinnen met kinderen of beginnende wintersporters. Maar er zijn ook zwarte pistes en off-piste mogelijkheden, voor de meer ervaren skiërs.

Lekker rustig op de pistes van Voss

3. Must do: trein mee over de besneeuwde bergtoppen

Besneeuwde ruige bergen, prachtige meren en fjorden zorgen samen voor een spectaculair landschap. Naast het skiën móet je er dus wel op uit trekken om de prachtige natuur te bekijken. Een ontspannen manier om dit witte landschap te ontdekken is een treinreis met de Flåm Banen. Vanaf fjordniveau reis je in een uurtje naar het 867 m hoger gelegen Myrdal. Of je gaat vanaf het hoger gelegen Myrdal naar het in het dal gelegen Flåm. Het is een van de steilste treinroutes ter wereld. Onderweg zie je besneeuwde bergen en mooie ijsformaties. Door de vele bochten en 20 tunnels heb je steeds weer een ander zicht op de omgeving.

Ga er op uit met de Flåm Banen

4. Poedersneeuw

Sneeuw, sneeuw, sneeuw! Nergens anders vind je zulke mooie poedersneeuw. Door de ligging vlakbij zee sneeuwt het regelmatig in de Noorse fjorden. In Myrkdalen, een half uur rijden vanaf Voss, wordt jaarlijks de hoogste sneeuwval van Noorwegen gemeten.

Skiën in de poedersneeuw van Myrkdalen

5. Cruise mee rondom de Sognefjord

Wil je het winterlandschap rondom de Sognefjord op een rustige manier ontdekken? Stap dan aan boord van een cruise. Je vaart door de Nærøyfjord, dat UNESCO-erfgoed is, je ziet winterse dorpjes en er is kans op het zien van zeehonden en zee-arenden.

Cruise mee in de fjorden

Hoe kom ik er?

Vaar mee met de Fjord Line Ferry vanaf het Deense Hirthals naar Bergen. Deze overtocht duurt ca. 18 uur en is een ervaring op zich. Je stapt in Denemarken om 20.00 uur aan boord en je wordt dan de volgende ochtend wakker in de fjorden. De terugreis begint om half 2 uit Bergen en dan kom je 's ochtends om half 8 aan in Hirthals. Aan boord begin je je vakantie lekker in de bar of in het restaurant of geniet juist lekker na van alle avonturen de dagen ervoor. Uiteraard is er ook genoeg te doen voor kinderen en er is zelfs een hondenhotel aan boord.

Ook kan je natuurlijk vanaf Amsterdam vliegen op Bergen. 

Bekijk hier alle winterse avonturen naar Fjord Noorwegen!

Ontdek deze bestemming

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.6
Wintersport

Voss Resort

6-, 8-, 9-, 10-, 11- of 12-daagse wintervakantie met verblijf in appartement

Sognefjord, Voss

Ruime en comfortabele appartementen dichtbij de piste

Met de kinderen
8.2
Wintersport

Myrkdalen Mountain Resort

8-, 9-, 10-, 11- of 12-daagse wintervakantie met verblijf in appartement

Sognefjord, Myrkdalen

Uitstekende appartementen vlak bij de piste

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit