Rondreis Fjord Noorwegen

Rondreizen in uitzonderlijk fjordengebied

Tijdens een rondreis langs de fjorden van Noorwegen begrijp je wat dit land zo uitzonderlijk maakt. Noorwegen heeft natuurlijk heel veel buitengewone landschappen die bij de mooiste van Europa horen, maar de grootsheid van de fjorden is van een andere orde. Deze kloven zijn wel 1000 meter diep en 100 kilometer lang. Bergwanden suizen duizelingwekkend omlaag in het blauwe water, onderbroken door huizenhoge watervallen. Het unieke fjordenlandschap is absoluut een essentieel onderdeel van je rondreis in Noorwegen.

Pronken met prachtige vergezichten

Kom je met de auto naar Noorwegen, dan is de Oslofjord waarschijnlijk de eerste fjord die je ziet. De hellingen van deze fjord zijn maar laag vergeleken met de steile rotswanden die je later tijdens je reis naar de westkust tegen zult komen. Alle fjorden zijn prachtig, maar sommige fjorden steken er echt bovenuit. De Geirangerfjord en Næroyfjord staan op de Unesco-werelderfgoedlijst vanwege hun buitengewone schoonheid. De Hardangerfjord ligt prachtig tussen de fruitboomgaarden en heeft mooie plaatsjes om te verblijven. De Lysefjord pronkt met de Preikestolen, de iconische klif die 600 meter boven het water uitsteekt. Langs alle fjorden vind je een goed wegennetwerk, waardoor je prachtige vergezichten hebt.

Kies jouw rondreis

Wij bieden een uitgebreide selectie rondreizen door het fjordengebied aan waarbij je van hoogtepunt naar hoogtepunt reist. Kies je ervoor om met je eigen auto te gaan, dan regelen wij de overvaart en accommodatie. Ook maken wij de gewenste excursies voor je in orde. Je hebt de keuze uit het comfort van hotels, de ruimte en vrijheid van vakantiewoningen of de mooie locaties van kampeerhutten. Voor wie liever met een gezellige groep medereizigers op stap gaat, bieden we een busrondreis aan die ook de fjorden aandoet. Tijdens een busrondreis kun je comfortabel van het landschap genieten onder begeleiding van een ervaren reisgids. Wil je meteen aan je vakantie in het fjordengebied beginnen zonder lang te hoeven reizen, dan kies je voor een fly-drive. Je vliegt naar Oslo of Bergen en haalt op de luchthaven direct een auto op. Waarvoor je ook kiest, wij hebben alles geregeld. Je begint ontspannen aan een van de mooiste vakanties van je leven.

Populaire Rondreizen Fjord Noorwegen

Voor het eerst
8.3
Autorondreis

Maarit

17-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Noorwegen

Een compleet rondje Noorwegen

Met de hond
Met de kinderen
8.4
Autorondreis

Lise

21-daagse autorondreis langs kampeerhutten

Noorwegen

Prachtige natuur en inspirerende steden

Rustig reistempo
8.3
Autorondreis

Gunnar

13-, 14- of 17-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Noorwegen

Korte rijafstanden tussen de accommodaties

Met z'n tweeën
8.3
Autorondreis

Håkon

25- of 32-daagse autorondreis langs kampeerhutten

Zweden, Noorwegen, Finland

Afwisselende reis met als einddoel de Noordkaap

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit