Vakantie Oslo

Next stop: Oslo

Oslo als bestemming voor een stedentrip? Jazeker! De hoofdstad van Noorwegen heeft je onwaarschijnlijk veel te bieden. Oslo is ruim, schoon en heeft musea en architectuur van wereldklasse. En ook al ben je midden in de stad, de natuur is in Oslo altijd dichtbij. Het gelijknamige Oslofjord nodigt je uit om een boottocht te maken. In de bos- en merenrijke omgeving zijn wandel- en fietsmogelijkheden te over. Voeg daar nog een lange rij cafés en restaurants aan toe. Genoeg om je helemaal onder te dompelen voor een vakantie in de fijne stad Oslo.

Zoveel te zien en te doen

Omdat er zoveel te zien is, raden we je aan om een Oslo-pas te kopen. Daarmee reis je gratis met het openbaar vervoer en heb je gratis entree bij diverse musea en attracties. En dat zijn er nogal wat. Op het schiereiland Bygdøy vind je een aantal van de meest interessante musea bij elkaar. Bijvoorbeeld het Viking Scheepvaartmuseum met zijn imponerende houten Vikingschepen. Het Noorse Openluchtmuseum toont maar liefst 160 historische gebouwen uit het hele land. Pronkstuk is de achthonderd jaar oude stavenkerk uit Gol. Het Fram museum is genoemd naar het poolschip waarmee zowel Nansen als Amundsen hun expedities ondernamen naar de Noord- en Zuidpool. Het poolschip met zijn bijzondere ontwerp vormt het hart van de collectie.

En nog meer

Voor kunstliefhebbers is er ook veel te zien, bijvoorbeeld het Nasjonal Museet met werken van oude en hedendaagse kunstenaars. Ben je vooral geïnteresseerd in het werk van Munch, dan kun je zowel in het Nasjonal Museet als in het Munch-museum terecht. Andere bekende attracties in Oslo zijn het Vigeland beeldenpark en het Nobel Peace Center. Bij het Koninklijk Paleis in het Slottsparken bekijk je de wisseling van de wacht. In de wijken Tjuvholmen, Aker Brygge en Grunerløkka vind je veel lekkere restaurants en gezellige cafés. Niet ver van de haven is de belangrijkste winkelstraat van Oslo, de Karl Johans gate. Als je dan nog tijd over hebt, neem je de metro naar Holmenkollen. Je kijkt hier vanaf een heuveltop uit over de hoofdstad. Na deze eerste kennismaking, wil je vast vaker terugkeren voor een vakantie in Oslo.

Populaire Vakanties Oslo

Rustig reistempo
7.9
Treinrondreis

Ole

6- of 10- daagse rondreis per trein/boot langs hotels

Noorwegen

Cultuur snuiven in Oslo en Bergen

Met z'n tweeën
8.2
Autorondreis

Jonas

22- of 26-daagse autorondreis langs hotels

Zweden, Noorwegen, Finland

Reis via Finland naar de Noordkaap

Actieve vakanties
Met de kinderen
8.4
Autorondreis

Unni

18-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Noorwegen

Combinatie tussen stad, natuur en aktief zijn

Met z'n tweeën
8.0
Autorondreis

Leif

15-daagse autorondreis langs hotels

Noorwegen

Reis langs de grillige zuidkust en ontdek de fjorden

Onze vakanties Noorwegen

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Wintervakantie

Wintersport bestemmingen en compleet verzorgde Winter Adventures inclusief excursies

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Hurtigruten

De mooiste zeereis ter wereld langs de Noorse fjordenkust en expedities in de arctische landen

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit