Vakantie Møre Og Romsdal

De noordelijke fjorden

Je vakantie in de regio’s Møre en Romsdal in het noordelijke fjordengebied bestaat uit verschillende hoogtepunten. Breng een bezoek aan de Geirangerfjord, de meest spectaculaire fjord van Noorwegen. Vanaf de ferry heb je het beste uitzicht op de steile kliffen waar hier en daar een oude boerderij te zien is. Watervallen storten langs het klif omlaag. Vanuit je stoel kijk je uit op dit onnavolgbare landschap dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Bestijg de trollenladder

De Trollstigvei (de trollenladder), ten zuiden van Åndalsnes, is een van de meest spectaculaire bergroutes van Noorwegen. Via ongelooflijk veel haarspeldbochten slinger je omhoog naar de bergpas Trollstigen op 1700 meter hoogte. Op de pas heb je een weids uitzicht op de weg onder je, de diepe vallei en de 180 meter hoge waterval Stigfossen. Aan de zuidkant daalt de weg weer af naar zeeniveau. Als je met het veerpontje de fjord over vaart neem je de Ørnevegen (de adelaarsweg) naar Geiranger. Je rijdt omhoog via 11 haarspeldbochten met een prachtig uitzicht over de Geirangerfjord.

Ålesund in Jugendstil

De kuststad Ålesund is een bezoek meer dan waard. Ålesund, mooi gelegen op een schiereiland, is vooral bekend door de unieke Jugendstil-architectuur. Nadat het centrum in 1904 door een grote brand was verwoest, kregen jonge architecten de kans om de binnenstad opnieuw te ontwerpen. Zij hadden hun opleiding voornamelijk in Duitsland gehad, en ontwierpen in de stijl van dat moment: art nouveau. Ze mixten dat met traditionele Viking en Keltische motieven. De typische houten huizen in Jugendstil-stijl gedecoreerd met torens, spitsen en waterspuwers zie je tijdens een wandeling door de binnenstad. Voor de kust van Ålesund ligt het eilandje Runde, waar meer dan een half miljoen vogels broeden, waaronder de papegaaiduiker.

Populaire Vakanties Møre Og Romsdal

Met de hond
Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.4
Autorondreis

Lise

21-daagse autorondreis langs kampeerhutten

Noorwegen

Prachtige natuur en inspirerende steden

8.8
Hurtigruten

Hurtigruten Voordeelpakket

12-daagse zeereis

Noorwegen

Voordelig geprijsde datum in het noorderlichtseizoen

Aanbieding
9.1
Hurtigruten

Hurtigruten Bergen-Kirkenes-Bergen

12-daagse zeereis

Noorwegen

De mooiste zeereis langs de Noorse kust

Geen toeslag alleengebruik

Met z'n tweeën
8.3
Autorondreis

Håkon

25- of 32-daagse autorondreis langs kampeerhutten

Zweden, Noorwegen, Finland

Afwisselende reis met als einddoel de Noordkaap

Onze vakanties Møre og Romsdal

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Hurtigruten

De mooiste zeereis ter wereld langs de Noorse fjordenkust en expedities in de arctische landen

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Møre og Romsdal

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit