Vakantie Lysefjord

Preikestolen aan de Lysefjord

De Lysefjord is een fantastische eerste kennismaking met het fjordengebied tijdens je vakantie. Dit is de eerste fjord die je tegenkomt als je vanuit het zuiden komt. Hoge granieten bergen die steil afdalen naar de diepe bodem, watervallen en verlaten boerderijen zie je goed vanaf het water. De grootste trekker van de Lysefjord is de beroemde Preikestolen (preekstoel). Grote kans dat je deze klif op foto’s van Noorwegen hebt gezien. De Preikestolen hangt 600 meter boven het water van de fjord ver beneden je. Het uitzicht vanaf Preikestolen over de Lysefjord is onvergetelijk, dit moet je gewoon zien op je vakantie in het fjordengebied.

Selfie op de Kjeragbolten

Een andere populaire wandeling aan de Lysefjord leidt naar de Kjeragbolten. Dit is een grote steen ingeklemd tussen twee rotsen die 1000 meter boven de Lysefjord ligt. Veel mensen maken een foto van zichzelf op de steen. Als je doorloopt kom je uit bij de top, de Kjerag. Met een beetje geluk zie je hier basejumpers de diepte in springen.

Neem de boot

Tijdens een boottocht schenkt de Lysefjord je weer een heel ander uitzicht. Je ziet onderweg de bergen, watervallen, zeehonden, geiten en boerderijen. Het is mogelijk om op een drie uur durende cruise mee te gaan, maar je kan ook een bootje huren om op je eigen tempo de fjord te verkennen.

Het sfeervolle Stavanger

Stavanger is de toegangspoort tot de Lysefjord. Deze levendige stad is een bezoek meer dan waard. Het centrum bestaat uit witgeverfde houten huizen rondom de mooie haven. Stavanger huisvest veel musea, waaronder het Norsk Oljemuseum. Dit is een van de beste musea van Noorwegen waar je alles leert over de olierijkdom van het land. Ook leuk voor kinderen! Je sluit de dag af in een van de vele uitstekende restaurants die Stavanger telt.

Populaire Vakanties Lysefjord

Met de kinderen
Met z'n tweeën
7.6
Autorondreis

Jonna

16-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Noorwegen

Verblijf in vakantiewoningen op mooi gelegen campings

Rustig reistempo
7.9
Treinrondreis

Ole

6- of 10- daagse rondreis per trein/boot langs hotels

Noorwegen

Cultuur snuiven in Oslo en Bergen

Met de hond
8.6
Vakantiewoning

Lysefjord Hyttegrend

Fjord Noorwegen, Forsand

Perfecte uitvalsbasis voor het beklimmen van de Preikestolen

Vroegboekkorting
Met z'n tweeën
Rustig reistempo
Autorondreis

Bodil

17-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Noorwegen, Denemarken

Via Denemarken naar het mooie Noorwegen

€ 200 korting per boeking

Onze vakanties Lysefjord

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Lysefjord

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit