Vakantie Jersey

Franse en Engelse invloeden op Jersey

Op vakantie in Jersey vind je goudgele zandstranden, haventjes vol plezierjachten en leuke attracties. Dit grootste Kanaaleiland van 8 bij 14 kilometer ligt op zo’n 20 kilometer van de Franse kust in de baai van St. Malo. In een uur fiets je van de zuid- naar de noordkust. Andersom gaat het nog sneller, want het hoogteverschil tussen noord en zuid bedraagt ongeveer 150 meter. In het zuiden liggen uitgestrekte baaien met zandstranden. De noordkust is een aaneenschakeling van ruige kliffen. In het binnenland is het landschap vriendelijk en de weggetjes ongelooflijk groen. Op sommige laantjes zijn de boomkruinen naar elkaar toegegroeid en fiets je door een groene tunnel. Tijdens een vakantie op Jersey geniet je van de bijzondere natuur en de cultuur met Franse en Engelse invloeden.

Oorlogsmuseum en kastelen

Op Jersey is een groot aanbod aan toeristische attracties, zoals kasteelruïnes, musea, vuurtorens, lavendelkwekerijen en een dierentuin. De Jersey War Tunnels vormen een indrukwekkend monument en zijn de populairste toeristische attractie. Dwangarbeiders groeven tijdens de Tweede Wereldoorlog deze diepe tunnels, die moesten dienen als een veilig ondergronds ziekenhuis voor de Duitsers. Deze tunnels dienen nu als een aangrijpend oorlogsmuseum. Van een hele andere orde is het Mont Orgueil of Gorey Castle. Het kasteel was een belangrijk verdedigingswerk om aanvallen van de Fransen af te weren. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de baai. Later nam het Elizabeth Castle in St. Helier de functie over van Gorey Castle. Ook dit kasteel is een bezoek waard! Breng ook een bezoek aan Herm voor een bijzonder plek om te verblijven.

Met kinderen op stap

Ben je met kinderen op Jersey, dan valt er ook voor hun genoeg te zien en te beleven. Een dierentuin doet het altijd goed, en het Durrell Wildlife Zoo is wel heel bijzonder. Deze dierentuin is vooral bekend vanwege zijn baanbrekende programma’s om diersoorten van uitsterven te redden. In een educatief centrum leren kinderen hoe belangrijk het is om een divers dierenrijk te behouden. In het Maritime Museum in St. Helier gaan kinderen bootjes maken en mogen ze zelf golven maken. Leuk voor jong en oud is Samarès Manor. Rondom het historische herenhuis liggen tuinen in verschillende stijlen, zoals een Japanse tuin. Voor kinderen is er een speeltuin en een labyrint. De vuurtoren bij La Corbière is alleen al spannend omdat je die alleen bij eb kan bezoeken. Een sirene laat weten als je rechtsomkeert moet maken omdat de vloed eraan komt. Veel plezier verzekerd met een vakantie op Jersey.

Populaire Vakanties Jersey

Met z'n tweeën
Voor het eerst
7.9
Autorondreis

Adèle

8-daagse autorondreis langs hotels

Kanaaleilanden

Natuur en cultuur op de eilanden Guernsey en Jersey

Met z'n tweeën
7.8
Autorondreis

Poppy

14-daagse autorondreis langs hotels

Kanaaleilanden, Engeland

Eilandhoppen binnen het Britse kroongebied

Met z'n tweeën
8.0
Hotel

The Beausite Hotel
+

Jersey, Grouville

Vlak bij de prachtige Bay of Grouville op Jersey

Onze vakanties Jersey

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Jersey

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit