Vakantie Guernsey

Welkom op Guernsey

Tijdens je vakantie op Guernsey maak je kennis met Britse cosiness en de culinaire hoogstandjes van La Douce France. De vriendelijke bevolking zorgt voor een gemoedelijke sfeer. Guernsey is zo klein dat je het makkelijk met de fiets kan verkennen. Er zijn veel wandel- en fietsroutes, waardoor je zo naar de kust, stad of een attractie fietst. Met de fiets kan je ook heerlijk de green lanes in de binnenlanden op, waar geen tot zeer weinig autoverkeer is. Een vakantie op Guernsey is genieten voor zowel rustzoekers als mensen die op zoek zijn naar actie.

Regionale keuken

Guernsey staat bekend om zijn tomaten en aardappelen, maar ook om zijn palingsoep. Hier zijn kruiden aan toegevoegd, waaronder de blaadjes van de goudsbloem. De koeien van Guernsey zijn verantwoordelijk voor de Guernsey Cream Liquor (een drankje van amaretto en brandy). Opvallend: de bekendste brouwerij van Guernsey, Randalls Brewery, heeft een licentie om Breda-bier te produceren. Overal op het eiland kan je dit bier met het Nederlandse tintje bestellen.

St. Peter Port en de Duitsers

Het hoofdstadje St. Peter Port is in de 11e eeuw ontstaan in een beschut gelegen vallei. Tegenwoordig is het er gezellig en knus met nauwe, steile klinkerstraatjes die aflopen naar de haven. Het robuuste Castle Cornet bewaakt al eeuwenlang de toegang tot de haven. Een bezoek aan dit kasteel is aan te raden, al is het alleen maar om de prachtige tuinen binnen de kasteelmuren te bewonderen. Een turbulente periode was de Tweede Wereldoorlog. Guernsey werd toen, net als Jersey, Sark en Alderney, bezet door de Duitsers. Over deze periode gaat het interessante German Occupation Museum. Je kan ook het sinistere German Underground Hospital bezoeken.

Guernsey en zijn beroemde inwoners

De rust, het mooie licht en de prettige atmosfeer zijn slechts een aantal eigenschappen die kunstenaars naar dit eiland lokten. Zo woonde de schrijver Victor Hugo 15 jaar lang op het eiland. Hij kocht Hauteville House, nu een museum. Vanuit de Crystal Room schreef hij, altijd staand en uitkijkend over de haven in de richting van zijn vaderland, zijn beroemde werk Les Misérables. Veel plezier op je vakantie in Guernsey!

Populaire Vakanties Guernsey

Met z'n tweeën
7.8
Autorondreis

Poppy

14-daagse autorondreis langs hotels

Kanaaleilanden, Engeland

Eilandhoppen binnen het Britse kroongebied

Met z'n tweeën
Voor het eerst
7.9
Autorondreis

Adèle

8-daagse autorondreis langs hotels

Kanaaleilanden

Natuur en cultuur op de eilanden Guernsey en Jersey

Met z'n tweeën
Bed Breakfast

Le Chêne B&B

Guernsey, Forest

Landelijk gelegen nabij de mooie baai Petit Bot op Guernsey

Onze vakanties Guernsey

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Guernsey

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit