Vakantie naar de Westfjorden

Ongerepte natuur in de Westfjorden

Houd je van rust en ongerepte natuur, dan ga je voor een vakantie naar de Westfjorden in het uiterste noordwesten van IJsland. Dit gebied is een natuurwonder met zijn fjorden, gele stranden, steile kliffen, hoge bergen en watervallen. De Westfjorden dwingen je om het rustig aan te doen. Je bent zomaar veel kilometers aan het rijden om in of uit een fjord te rijden. Dit deel van IJsland is toegankelijk in de zomermaanden, van begin juni tot eind september. Je rijdt over geasfalteerde, maar vaak ook over (steile) grindwegen. De afgelegen ligging zorgt ervoor dat veel toeristen dit stuk IJsland overslaan. Besluit je om de Westfjorden in je vakantie op te nemen, dan word je beloond met de mooiste panorama’s van heel IJsland.

Zeekajakken bij Ísafjörður

De grond in de Westfjorden is onvruchtbaar, de visgronden zijn rijk. Kom je vanuit het noordoosten, dan is het eerste plaatsje het kleine Holmavík. Haaienvlees zorgde vroeger voor inkomsten, nu zijn dat garnalen. En nu je er toch bent, ga dan naar het Museum over Hekserij en Heksenvervolging en werp een blik op de ‘lijkenbroek’. Vanuit Holmavík rijd je in 2,5 uur naar Ísafjörður, de hoofdplaats van de Westfjorden. Alles bij elkaar een kleine 200 kilometer, maar een van de mooiste ritten die je op IJsland maakt. Onderweg heb je de kans dat je zeehonden ziet. Voordat je in Ísafjörður aankomt, breng je een bezoek aan het Arctic Fox Centre in Súðavík. Ísafjörður is een aantrekkelijke plek met een heel eigen muziektraditie. Vanuit Ísafjörður is het mogelijk om te zeekajakken of een boottocht te maken naar het eilandje Vigur op ongeveer 35 minuten varen. In de zomer is er een dagelijkse bootverbinding met het onbewoonde (en in de rest van het jaar onbereikbare) schiereiland Hornstrandir. Met een goede planning en voorbereiding zou je in Hornstrandir een dag- of meerdaagse wandeling kunnen maken.

Vogels kijken bij Látrabjarg

Als je je weg vervolgt naar het meest zuidelijke schiereiland van de Westfjorden, stuit je op de waterval Dynjandi. Dit is een van de meest spectaculaire watervallen van IJsland en de grootste waterval in de Westfjorden. Dynjandi bestaat eigenlijk uit zeven watervallen; een wandeling naar de bovenste waterval is een feest. Tenslotte kom je uit op de meest westelijke punt van IJsland én van Europa: Látrabjarg. De kliffen van Látrabjarg zijn 14 kilometer lang, honderden meters hoog en omringd door uitgestrekte verlaten stranden. Miljoenen zeevogels nestelen hier, waaronder papegaaiduikers. Een buitenkans om mooie foto’s te maken van je vakantie in de Westfjorden.

Populaire Vakanties Westfjorden

Met z'n tweeën
8.9
Fly Drive

Gudrún

13-daagse rondreis langs hotels

IJsland

De meest complete rondreis door IJsland

Hurtigruten

Het land van elven, sagen en vulkanen

9- of 11-daagse expeditiereis

IJsland

Vaar rondom IJsland en bewonder de natuur vanaf het water

Voor het eerst
Groepsreis

Honderd procent IJsland

14-daagse groepsreis langs hotels

IJsland

Reis in kleine groep en inclusief veel maaltijden

Onze vakanties Westfjorden

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Hurtigruten

De mooiste zeereis ter wereld langs de Noorse fjordenkust en expedities in de arctische landen

Bestemmingen Westfjorden

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit