Vakantie in Helsinki

Het culturele hart van Finland

Een stedentrip Helsinki is beslist anders dan anders! De Finse hoofdstad is groen en ruim met brede lanen en parken. Je kan de typisch Finse architectuur bewonderen, er zijn trendy winkelstraten en leuke eethuisjes. De prachtige gebouwen vormen het hart van de stad, maar het meeste leven speelt zich af langs de belangrijkste winkelstraat, de Esplanadi. Verder staat het culturele leven van Helsinki bekend om haar kwaliteit en veelzijdigheid. Bezoek bijvoorbeeld Kiasma, een bijzonder museum voor moderne kunst of woon een balletvoorstelling bij in het operagebouw. Voor een gezellig avondje uit kan je in Helsinki ook prima terecht. Er zijn diverse restaurants, hippe discotheken en talloze cafés.

Actief en natuur

Indien er verkoeling nodig is, denk dan eens aan zwemmen. Helsinki is aan 3 zijden omgeven met water en het lokale strand Hietsu (Hietaniemi) is erg populair om even bij te komen. Of ga lekker picknicken in het Esplanade park. Een heerlijke groene omgeving waar ook de locals van kunnen genieten. En indien je toch nog een dag in de natuur wilt doorbrengen, ga dan naar het Nuuksio National Park met uitstekende mogelijkheden om actief bezig te zijn. Denk aan paardrijden, fietsen, kanoën, klimmen of wandelen over een van de vele gemarkeerde paden.

Het zeefort Suomenlinna

Meer dan een bezoek waard is het fort Suomenlinna. Een van de grootste zeevestingen ter wereld, gebouwd in 1748 en staat sinds 1991 op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Vanaf het marktplein vertrekt de ferry (ca. € 3 p.p. per enkele reis) en brengt je binnen een kwartier naar het eiland. Breng een bezoek aan de bibliotheek en de marineschool of kom meer te weten over het fort in het museum. Tijdens de zomer zijn er ook dagelijkse Engelse rondleidingen, maar je kan ook genieten van het uitzicht met een lekker drankje of picknick. De toegang is gratis. Vlakbij ligt ook de enige overgebleven Finse onderzeeër Vesikko als museumschip, gebruikt in de Tweede Wereldoorlog.

Populaire Vakanties Helsinki

Met z'n tweeën
8.2
Autorondreis

Jonas

22- of 26-daagse autorondreis langs hotels

Zweden, Noorwegen, Finland

Reis via Finland naar de Noordkaap

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.5
Autorondreis

Erkki

19-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Finland

Unieke combinatie van zeereis en autoslaaptrein

Actieve vakanties
Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.0
Autorondreis

Sanna

20-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Finland

Unieke combinatie van zeereis en autoslaaptrein

Met de kinderen
Rustig reistempo
Autorondreis

Mika

20-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden, Finland

Ontdek maar liefst 4 verschillende gebieden in Finland

Onze vakanties Finland

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit