Foto: Elina Manninen / Keksit

De 7 leukste attracties voor kinderen in Finland

Geplaatst door Daniëlle Kuil op vrijdag 06 januari 2023

Finland is bij uitstek het land om de natuur in te trekken en een ideale bestemming voor een vakantie met de kinderen. Er is genoeg te doen in Finland, van avontuurlijke excursies tot aan de leukste activiteiten. Of bezoek één van de vele interactieve musea (die vaak gratis zijn!). Finland is de het thuis van veel dieren, maar ook veel water- en attractieparken. Wij de 7 leukste attracties voor kinderen in Finland.

1. Ranua Wildlife Park, Ranua 

Het Ranua Wildlife Park in het noorden van Finland is ruim opgezet waardoor de dieren in hun originele omgeving leven. Op het park is veel te ontdekken! Wandel over de verschillende wandelpaden en sta op slechts een paar meter afstand van een ijsbeer. Of bezoek het park in de schemering, waardoor je de dieren steeds actiever ziet worden...

Ranua Wildlife Park, Ranua

2. Linnanmäki, Helsinki 

Het is niet voor niets één van de meest populaire attractieparken van Finland. En al helemaal in de zomermaanden! Entree tot het park is gratis; je betaalt per attractie een verschillend bedrag. Voor alle leeftijden vind je hier attracties en achtbanen, maar ook een Cotton Candy School! Hier leren de kinderen hoe ze suikerspinnen maken, waar na afloop natuurlijk gegeten wordt.

Tip! Bezoek ook het Sea Life Aquarium (familieticket ca. € 45). Een gezinsvriendelijke onderwaterwereld met zeedierenshows, speelgebieden en activiteiten voor kinderen.

Maak een rit in de Kirnu achtbaan, een van de meer dan 40 attracties van Linnanmäki

3. Santa Park, Rovaniemi 

Ga je naar Rovaniemi, de woonplaats van de Kerstman? Dan wacht de Kerstman al enthousiast op je in het Santa Park. Zeker voor kinderen is dit een ervaring om nooit te vergeten. Van het postkantoor en het kantoor van de Kerstman tot de elfenschool. Je ziet hoe alles in zijn werk gaat tijdens de magische nachten voor kerstmis. Vijftig meter onder de grond de poolcirkel passeren, dat is sowieso een unieke ervaring! Je ontvangt van deze belevenis ook nog een certificaat als herinnering.

Op bezoek bij de kerstman in Rovaniemi

4. Tykkimäki, Kouvola

Het Tykkimäki attractiepark is één van de grootste pretparken van Finland. En daarom is er genoeg te doen voor klein en groot. Naast de 40 attracties zijn er ook veel shows op het buitenpodium én een dierenboerderij. 

Naast het attractiepark vind je het Aquapark met glijbanen, waterspeelbaden en een 25 meter lang zwembad. Verder zijn er saunafaciliteiten en een restaurant met een groot terras. Vanaf het terras kan je ook het naburige Käyrälampi-strand zien. Uitbarstingen van gelach en golven van vreugde gegarandeerd!

5. Moomin World, Naantali 

Na de Kerstman zijn de Moomins de meest bekende fantasiefiguren in Finland. De Moomins zijn bekend geworden door de boeken en stripverhalen van Tove Jansson geschreven rond 1940. Moomin World ligt in Naantali, in het toeristische zuidwesten van Finland. Het staat wereldwijd op de vierde plaats als het gaat om beste pretpark voor kinderen! De kids vermaken zich hier in de vele Moomin huizen, een geheel nagebouwd dorp, met een labyrint en diverse andere plekken waar kinderen hun fantasieën de vrije loop kunnen laten gaan.

Ook leuk! Bij de ingang vind je het piratenschip Rosita, dat avonturiers meeneemt naar het eiland Väski, op 1,5 km van het vasteland. Eenmaal op Väski, houdt het avonturenparcours een ieder goed bezig met o.a. een boogschietbaan, een hindernisbaan, klimparcours en goud zoeken.

Moomin World, Naantali 

6. Tropiclandia (Wasalandia), Vaasa

Dieren en een boottocht? De groene dierentuin van Helsinki beslaat het hele eiland Korkeasaari. Vertrek vanaf de centrale marktplaats Kauppatori met de boot naar dit eiland. Een andere optie is met de bus van het treinstation, maar met de boot is natuurlijk veel leuker! Opgericht in 1889 telt de dierentuin nu maar liefst 150 diersoorten en 1000 plantensoorten uit Finland en van over de hele wereld.

Lekker een ijsje eten in een van de leuke attracties van Finland

7. Särkänniemi Adventure Park, Tampere 

Het Särkänniemi Adventure Park ligt aan de oever van het meer Näsijärvi nabij Tampere. En juist op deze fantastische locatie vind je in de zomer hier volop gezelligheid. In combinatie met de achtbanen én ‘s werelds meest noordelijke dolfinarium. Of eet in het hoogste restaurant van Finland op 124 meter!

Angry Birds in Särkänniemi Adventure Park

Op vakantie met Buro Scanbrit

Ontdek Finland met de kinderen en geniet van de rust, ruimte (en attracties)! Bekijk alle reizen naar Finland van Buro Scanbrit.

Ontdek deze bestemming

Met de hond
Met de kinderen
8.2
Autorondreis

Jussi

16-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Finland

Tienduizenden meren en uitgestrekte bossen

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.5
Autorondreis

Erkki

19-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Finland

Unieke combinatie van zeereis en autoslaaptrein

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit