Familiepret in Moomin World, Naantali, Finland

De 7 leukste attracties voor kinderen in Finland

Geplaatst door Daniëlle Kuil op vrijdag 18 juni 2021

Finland is bij uitstek het land om de natuur in te trekken en een ideale bestemming voor een vakantie met de kinderen. Je hebt namelijk in Finland genoeg avontuurlijke excursies en activiteiten. Daarnaast heb je veel musea in Finland waar  de entree gratis is (mooi meegenomen toch ;)), dus ook voldoende mogelijkheden voor cultureel vertier.  Last but not least: Finland telt verrassend veel dieren-, water- en attractieparken. Hieronder volgt mijn top 7 voor de leukste attracties voor kinderen in Finland!

1. Ranua Wildlife Park, Ranua 

Dit wildlife park in het noorden van Finland is ruim opgezet en veel van de dieren leven hier in hun originele omgeving. Op het park is veel te ontdekken: er zijn diverse wandelpaden en ruimtes ingericht om de dieren beter te leren kennen. Wat is er spannender dan op maar liefst een paar meter afstand een ijsbeer te ontmoeten of in de schemering de dieren te observeren, die steeds actiever worden?

Ranua Wildlife Park, Ranua

2. Linnanmäki, Helsinki 

Finlands meest populaire toeristische bestemming in de zomermaanden! De entree tot het park is gratis, wel betaal je per attractie een verschillend bedrag. Voor alle leeftijden vind je hier  attracties en achtbanen. De Cotton Candy School is ook erg leuk. Hier leren de kinderen hoe ze suikerspinnen maken en opeten natuurlijk! Bezoek verder het Sea Life Aquarium (familieticket ca. € 45), een gezinsvriendelijke onderwaterwereld met diverse zeedierenshows, speelgebieden en activiteiten voor kinderen.

Maak een rit in de Kirnu achtbaan, een van de meer dan 40 attracties van Linnanmäki

3. Santa Park, Rovaniemi 

Tijdens een bezoek aan Rovaniemi, de woonplaats van de Kerstman, mag een bezoek aan Santa Park niet ontbreken. Zeker voor kinderen is dit een ervaring om nooit te vergeten. Van het postkantoor en het kantoor van de Kerstman tot de elfenschool zie je hoe alles in zijn werk gaat tijdens de magische nachten voor kerstmis. Vijftig meter onder de grond de poolcirkel passeren, dat is sowieso een unieke ervaring! Je ontvangt van deze belevenis ook nog een certificaat als herinnering.

Op bezoek bij de kerstman in Rovaniemi

4. Tykkimäki, Kouvola

Het op twee na grootste pretpark in Finland. Er is genoeg te doen voor groot en klein. Het pretpark bevat meer dan 40 attracties en er zijn leuke shows op het buitenpodium gedurende de zomer. Er is ook een dierenboerderij waar de kinderen de dieren mogen aaien. Naast het attractiepark vind je het Aquapark met superleuke glijbanen, waterspeelbaden en een 25 meter lang zwembad. Verder zijn er saunafaciliteiten en een restaurant met een groot terras. Vanaf het terras kan je ook het naburige Käyrälampi-strand zien. Uitbarstingen van gelach en golven van vreugde gegarandeerd!

In de achtbaan van Tykkimäki heb je een prachtig uitzicht

5. Moomin World, Naantali 

Na de Kerstman zijn de Moomins de meest bekende fantasiefiguren in Finland. De Moomins zijn bekend geworden door de boeken en stripverhalen van Tove Jansson geschreven rond 1940. Moomin World ligt in Naantali, in het toeristische zuidwesten van Finland. Het staat wereldwijd op de vierde plaats als het gaat om beste pretpark voor kinderen! De kids vermaken zich hier in de vele Moomin huizen, een geheel nagebouwd dorp, met een labyrint en diverse andere plekken waar kinderen hun fantasieën de vrije loop kunnen laten gaan.

Ook leuk! Bij de ingang vind je het piratenschip Rosita, dat avonturiers meeneemt naar het eiland Väski, op 1,5 km van het vasteland. Eenmaal op Väski, houdt het avonturenparcours een ieder goed bezig met o.a. een boogschietbaan, een hindernisbaan, klimparcours en goud zoeken. Het historische vissersdorpje is ook de perfecte plek voor een gezellige picknick. De geiten zwerven vrij over het eiland tot vreugde van de kinderen.

Moomin World, Naantali 

6. Tropiclandia (Wasalandia), Vaasa

Dieren en een boottocht? De groene dierentuin van Helsinki beslaat het hele eiland Korkeasaari. Vertrek vanaf de centrale marktplaats Kauppatori met de boot naar dit eiland. Een andere optie is met de bus van het treinstation, maar met de boot is natuurlijk veel leuker! Opgericht in 1889 telt de dierentuin nu maar liefst 150 diersoorten en 1000 plantensoorten uit Finland en van over de hele wereld.

Lekker een ijsje eten in een van de leuke attracties van Finland

7. Särkänniemi Adventure Park, Tampere 

Op een fantastische locatie aan de oever van het meer Näsijärvi, ligt dit pretpark. In de zomer vind je hier diverse achtbanen en volop gezelligheid. En wat dacht je van een bezoek aan ‘s werelds meest noordelijke dolfinarium of eet in het hoogste restaurant van Finland op 124 meter!

Angry Birds in Särkänniemi Adventure Park

Ontdek deze bestemming

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.5
Autorondreis

Erkki

18-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Finland

Unieke combinatie van zeereis en autoslaaptrein

Met de hond
Met de kinderen
7.5
Autorondreis

Jussi

16-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Finland

Tienduizenden meren en uitgestrekte bossen

Met de kinderen
Autorondreis

Rauno

12-daagse rondreis langs vakantiewoningen en hotels

Zweden, Finland

Verblijf op de mooiste locaties in Zweeds en Fins Lapland

Met de kinderen
8.0
Fly Drive

Matti

15-daagse rondreis langs vakantiewoningen

Finland

Verblijf in ruime en sfeervolle vakantiewoningen

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit