Vakantie naar Fins Lapland

Beleef de betovering van Fins Lapland

Stap in een winterwonderland als geen ander en begin aan een spannende reis naar Fins Lapland. Zet je schrap voor een betoverend avontuur vol adembenemende landschappen, betoverend noorderlicht en onvergetelijke ervaringen. Van het aanschouwen van de levendige kleuren van het noorderlicht die langs de nachtelijke hemel dansen tot het glijden door de besneeuwde wildernis op een spannende huskysafari, elk moment in Fins Lapland zal je betoveren. Dompel jezelf onder in de lokale cultuur terwijl je de vriendelijke lokale bevolking ontmoet, geniet van de traditionele Finse keuken en knus neerstrijkt in charmante blokhutten. Fins Lapland biedt talloze mogelijkheden om levenslange herinneringen te creëren. Dus pak je winteruitrusting en maak je klaar om betoverd te worden door de magie van Fins Lapland - een bestemming die je ademloos achterlaat bij elke bocht.

De Sami

Lapland loopt door Noorwegen, Zweden, Finland en een klein gedeelte van Rusland. Een gebied dat geen geografische of politieke grenzen heeft en ook wel ‘het land van de Sami’ wordt genoemd. En ondanks dat Lapland eigenlijk uit 4 landen bestaat, heeft dit Nomadische volk hun eigen taal en cultuur. De Sami leven nog steeds volgens eeuwenoude tradities waarbij de rendieren een belangrijke rol hebben. Om aan te geven hoe dunbevolkt Fins Lapland eigenlijk is en hoe belangrijk de dieren zijn; er wonen 5.000 Sami met hun 200.000 rendieren. Bekijk zelf hoe de Sami sieraden maken van de geweien, hoe ze de ‘Joik’ zingen of hoe ze kleding maken van rendierhuiden. Zowel in de zomer als in de winter maakt een bezoek, eventueel per sneeuwscooter, aan dit intrigerende volk jouw vakantie helemaal compleet.

Beste tijd om het noorderlicht te zien in Fins Lapland

De beste tijd om het noorderlicht in Fins Lapland te zien, is tijdens de wintermaanden, van september tot maart. Tijdens deze periode zijn de nachten lang en donker, wat de ideale omstandigheden creëert om het noorderlicht te bewonderen. Het is echter belangrijk op te merken dat het noorderlicht een natuurlijk fenomeen is en niet gegarandeerd kan worden. Om je kansen te vergroten om het noorderlicht te zien, is het raadzaam om meerdere nachten in Fins Lapland door te brengen en flexibel te zijn met je planning.

Een pakket vol excursies

In de winter zijn er in Fins Lapland veel verschillende avontuurlijke activiteiten. Van wandelen op sneeuwschoenen door het stille winterse landschap tot een spectaculaire sneeuwscootertocht op zoek naar het noorderlicht. Om het makkelijk te maken hebben wij diverse wintervakanties ook voor families, onze Winter Adventure Weeks, samengesteld waarbij er al een aantal excursies zijn inbegrepen.

Zin in nog meer avontuur? Bekijk dan onze winteradventures!

Populaire Vakanties Fins Lapland

Actieve vakanties
Met de kinderen
9.2
Winter Adventure

Family Adventure White Silence

8-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning

Fins Lapland, Äkäslompolo

Inclusief 4 excursies waaronder bezoek aan SnowVillage

Inclusief excursie(s)

Actieve vakanties
Met de kinderen
9.1
Wintersport

Levi vakantiewoningen
+

8-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning

Fins Lapland, Levi

Sfeervolle woningen met Finse sauna en knapperend vuur

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.9
Wintersport

Ylläs Vakantiewoningen
+

8-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning

Fins Lapland, Äkäslompolo

Sfeervolle woningen met eigen sauna én open haard

Actieve vakanties
Voor het eerst
8.5
Winter Adventure

Winter Adventure Levi

8-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Fins Lapland, Levi

Actieve winterweek in populair skigebied

Inclusief excursie(s)

Onze vakanties Fins Lapland

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Wintervakantie

Wintersport bestemmingen en compleet verzorgde Winter Adventures inclusief excursies

Camperhuur

De vrijheid van reizen per camper. Met de mooiste routesuggesties van onze reisspecialisten

Bestemmingen Fins Lapland

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit