Vakantie Yorkshire

In de voetsporen van de zusjes Brontë

Tijdens je vakantie in Yorkshire ben je in de streek waar de schrijvende zussen Brontë opgroeiden. ‘Wuthering Heights’ van Emily Brontë speelt zich af op de heidevelden, de platte heuvels en de groene valleien van de North York Moors en de Yorkshire Dales. In de valleien kom je in kleine, schilderachtige dorpjes en langs smalle weggetjes met muurtjes. Een aantal eeuwen voor de gezusters Brontë, marcheerden de Romeinen noordwaarts en bouwden onderweg vestigingen zoals York. Toen de Vikingen arriveerden, maakten ze van Jorvik (York) hun bloeiende hoofdstad. De Noormannen bouwden imponerende kastelen, bijvoorbeeld in Scarborough, Richmond en Helmsley. Ook zijn er talloze abdijruïnes en statige huizen te bezichtigen zoals Fountains Abbey en Castle Howard. Een vakantie is Yorkshire is een reis door eeuwen geschiedenis.

Yorkshire Dales en ouderwetse badplaatsen

De afgeronde toppen van de heuvels in Yorkshire Dales Nationaal Park zijn bedekt met een dikke laag hoogveen, waarop alleen heide, gras en varens groeien. De mens heeft in dit landschap kilometerslange stenen muren aangelegd. Overal zie je riviertjes met talloze stroomversnellingen en watervallen. Naar het oosten eindigt het North York Moors Nationaal Park abrupt in een spectaculaire kliffenkust langs de Noordzee. Het gemoedelijke Scarborough is een ouderwetse badplaats: vanaf 1660(!) komen hier al toeristen. Meer naar het noorden vind je de badplaats Whitby waar je de beste fish and chips kunt krijgen. Whitby heeft ook een duistere kant: Bram Stoker, de schrijver van ‘Dracula’, haalde hier zijn inspiratie vandaan. Met name van de abdijruïne Whitby Abbey, die hoog boven op een klif staat en boven het stadje uittorent. Neem een bus naar het vissersplaatsje Robin Hood’s Bay en loop over de kliffen terug naar Whitby. Ook kan je hier prachtig fietsen.

Brideshead revisited

Tussen Scarborough en York ligt Castle Howard, een ‘stately home’ van 300 jaar oud. Castle Howard zou je kunnen herkennen uit de serie ‘Brideshead Revisited’ met Jeremy Irons. Het is een prachtig en gedurfd gebouw te midden van de Howardian heuvels. Als je er gedurende de week komt, is er meer rust om te genieten van de tuinen en de grandeur van het interieur. Een andere attractie dichtbij York is het Studley Royal Park, een 18e-eeuws landschapspark rondom de abdijruïne Fountains Abbey. Bezoek tijdens je vakantie in Yorkshire deze en al die andere hoogtepunten voor mooie herinneringen.

Populaire Vakanties Yorkshire

7.8
Autorondreizen

Emma

20-daagse autorondreis langs hotels

Wales, Schotland, Engeland

Reis door Engeland, Wales én Schotland

8.9
Vakantiewoningen

Aysgarth Lodges

Noord-Engeland, Aysgarth

Luxe lodges op prachtlocatie in de Yorkshire Dales

8.4
Hotels

Churchill Hotel
+

Noord-Engeland, York

Luxe boetiekhotel in een Georgiaans herenhuis

Korte Vakanties

De mooiste routes in Yorkshire

6-daagse motorvakantie met verblijf in hotel

Noord-Engeland, Guisborough

Ideale kennismaking met Noord-Engeland

Onze vakanties Yorkshire

Accommodaties

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreizen

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Korte vakanties

Er even lekker tussenuit met onze korte vakanties inclusief accommodatie en vlucht of overtocht

Bestemmingen Yorkshire

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit