Vakantie in Sussex

De zilte lucht van Sussex

Tijdens een vakantie in Sussex rol je je handdoek uit op de mooie zandstranden van de mondaine badplaatsen Eastbourne en Brighton. Deze regio heeft een wonderschone kustlijn met de beroemde witte steile krijtrotsen van Beachy Head en Seven Sisters. Meer zin om te wandelen? Het wandelpad South Downs Way begint bij de badplaats Eastbourne en voert naar Winchester in het graafschap Hampshire. De tocht door de met gras begroeide krijtheuvels wissel je af met gezellige toeristenplaatsjes. In het jaar 1066 vond hier een historische gebeurtenis van grote betekenis plaats. Willem de Veroveraar zette voet aan wal en won de Slag bij Hastings; dit zou Engeland voor altijd veranderen. Elk jaar wordt deze veldslag groots nagespeeld in het plaatsje Battle. Hopelijk kun je hier iets van meepikken tijdens je vakantie in Sussex.

De kliffen van Beachy Head

Nabij Eastbourne ligt het South Downs Nationaal Park met de 160 kilometerlange South Downs Way. De route start bij de torenhoge kliffen van Beachy Head. Naar het westen toe zie je de Seven Sisters Cliffs. Het pad langs de witte kliffen is het spectaculaire begin van de South Downs Way. Je zou helemaal door kunnen lopen tot het mooie plaatsje Cuckmere Haven. Het strandje bij Birling Gap is leuk om even iets te drinken. De South Downs Way gaat vervolgens het binnenland in. Je loopt door typisch Engels heuvellandschap met landhuizen, tuinen en oude pubs.

Op antiekjacht

Net als in Kent, is het leuk om in Sussex op antiekjacht te gaan. Bijvoorbeeld in het middeleeuwse Rye, een stadje dat ooit aan zee lag maar nu een paar kilometer landinwaarts ligt. Mermaid Street is de populairste straat, met vakwerkhuizen die vreemde namen hebben als ‘The house opposite’ en ‘The house with two front doors’. Ten westen van Brighton, in de heuvels van de South Downs, ligt Arundel. Dit is het mooiste stadje van West Sussex, vol met antiekwinkels, tearooms en restaurants. Het sprookjesachtig kasteel is het hart van Arundel.

Het vrijgevochten Brighton

In Brighton kom je om te flaneren langs de boulevard en fish & chips te eten bij een van de vele kiosken (kijk uit voor de brutale meeuwen!). Brighton is de meest vrijgevochten stad van Engeland en je ziet er dan ook de meest uiteenlopende mensen. Na de boulevard wandel je door ‘The Lanes’ met al zijn bijzondere boetieks, grappige cadeauwinkels en juweliers. De meest in het oog springende bezienswaardigheid van Brighton is het extravagante Royal Pavilion. Het gebouw is een mix van koepels en minaretten en heeft een interieur met Chinese invloeden. Na al die overvloed eet je taartjes op het balkon van het Royal Pavilion terwijl je uitkijkt over het park. En dat is slechts 1 dag uit je vakantie in Sussex!

Populaire Vakanties Sussex

Met z'n tweeën
8.0
Autorondreis

Claire B&B

14-daagse autorondreis langs B&B’s

Engeland

Complete reis door het populaire Zuid-Engeland

Met z'n tweeën
8.1
Autorondreis

Claire Hotels

14- of 16-daagse autorondreis langs hotels

Engeland

Complete reis door Zuid-Engeland inclusief Isle of Wight

Met z'n tweeën
Hotel

Flackley Ash Hotel

Zuidoost-Engeland, Peasmarsh

Vlak bij het historische Rye

Onze vakanties Sussex

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Sussex

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit