Vakantie in Peak District

Het ruige Peak District

Tijdens je vakantie in het Peak District krijg je geen ‘peak’ te zien, maar wel een van de ruigste landschappen in heel Engeland. Je komt in oude idyllische dorpjes gelegen in groene valleien, op uitgestrekte heidevelden, in kloven en rotsformaties. Dit oudste nationale park van Engeland trekt wandelaars, fietsers, ruiters en klimmers. Verken de talloze grotten en spelonken. Ook liefhebbers van ‘stately homes’ komen aan hun trekken. Een vakantie in het Peak District verenigt ongerepte natuur en eeuwenoude cultuur.

Wandelen, fietsen en grotten verkennen

Het Peak District is een van de meest populaire wandelgebieden, met mooie vergezichten over heuvels, dalen en hoge luchten. De bekendste wandelroute is de ‘Pennine Way’, die vanaf Edale richting het noorden gaat tot aan de grens met Schotland. De ‘Limestone Way’ start in Castleton. Verder zijn er talloze korte wandelingen. Voor de fietsers zijn er kilometerslange verkeersvrije fietspaden en rustige landweggetjes. Ruiterpaden gaan dwars door de natuur. Wil je grotten verkennen, ga dan naar het aantrekkelijke plaatsje Castleton. Ervaar hoe het was om in een 18e-eeuwse mijn te werken in de Speedwell Cavern. Of ga naar de Treak Cliff Cavern of de Blue John Cavern, de unieke vindplaats van de ‘Blue John’-mineralen. De naam is afkomstig van het Franse ‘bleu-jaune’; de stenen zijn blauw en geel van kleur.

Oude glorie in de omgeving van Bakewell

Het plaatsje Bakewell is vooral bekend vanwege de beroemde taart die hier vandaan komt. Er zijn veel knusse tearooms en bakkerijen waar je deze heerlijkheid kan proeven. Bakewell is ook een goede uitvalsbasis om de natuur van de White Peak te ontdekken. In de omgeving vind je ook de statige landhuizen Haddon Hall en Chatsworth House. Haddon Hall is wellicht de best bewaarde middeleeuwse versterkte herenboerderij in Engeland. Het gebouw komt voor in verschillende bekende films, zoals ‘Jane Eyre’ en ‘The other Boleyn girl’. De graven en hertogen Devonshire bewonen al eeuwen het Chatsworth House met zijn rijk gedecoreerde kamers. Kijk uit naar de portretten van de huidige generatie Devonshire van de hand van Lucian Freud. Kinderen hebben het naar hun zin op de avonturenspeelplaats. Tijdens een vakantie in het Peak District is er genoeg te doen voor jong en oud.

Populaire Vakanties Peak District

Met z'n tweeën
8.0
Autorondreis

Rhys B&B

14-daagse autorondreis langs B&B’s

Wales, Engeland

Ontdek de schoonheid van Midden-Engeland en Wales

Met z'n tweeën
7.9
Autorondreis

Rhys Hotels

14-daagse autorondreis langs hotels

Wales, Engeland

Historie en adembenemende natuur in Midden-Engeland en Wales

8.0
Individuele Motorreis

Bronwyn

20-daagse autorondreis langs hotels

Schotland, Ierland, Engeland

De hoogtepunten van Schotland, Ierland en Engeland

Hotel

Old Hall Hotel
+

Midden-Engeland, Buxton

Gelegen in spa stadje Buxton in het Peak District

Onze vakanties Peak District

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Individuele Motorreis

De mooiste rondreizen of korte trips waarbij jij kiest wanneer en met wie je reist.

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Peak District

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit