Vakantie Oxford

De gewijde sfeer van Oxford

Vakantie in Oxford is lopen over nauwe, geplaveide straten langs hoge, natuurstenen muren en poorten van de verschillende colleges. Welkom in Oxford, een van de meest prestigieuze universiteiten in de wereld. Veel beroemdheden studeerden hier, alleen al 9 naoorlogse Britse premiers, zoals Margaret Thatcher en Tony Blair. De schrijver van de ‘Chronicles of Narnia’, CS Lewis, haalde zijn inspiratie uit de middeleeuwse kapel van het Magdalen College. Tolkien bracht veel uren door in de tuin van Merton College terwijl hij aan ‘The lord of the rings’ schreef. Op vakantie in Oxford ervaar je de gewijde sfeer van de stad terwijl je door de eeuwenoude straten en hofjes dwaalt.

Een stad van tradities

Start je toer door Oxford bij Carfax Tower, waar je een mooi uitzicht over de universiteit en het centrum hebt. De studenten in hun traditionele uniform springen het meest in het oog in de straten van Oxford. Als ze een examen moeten afleggen, zijn ze verplicht een zwarte toga te dragen. Het is een van de vele tradities waarvan de stad doortrokken is. Wandel door de middeleeuwse poorten en tuinen van de colleges en bezoek Bodleian Library. Het is waarschijnlijk een van de mooiste bibliotheken die je ooit zult zien, vol zeldzame boeken en manuscripten.

De colleges

De 42 colleges van de universiteit bestaan meestal uit een bibliotheek, kapel, eetzaal en slaapkamers voor huismeester en studenten. Merton is het oudste college, Christ Church het mooiste. De ‘Great Hall’ van het Christ Church college, de imposante ruimte waar studenten en professoren ’s avonds dineren, diende als voorbeeld voor de Hogwarts dining room van de Harry Potter-films. Breng ook een bezoek aan het Oxford University Museum of Natural History en het naastgelegen Pitt Rivers Museum voor antropologie. Je vergaapt je aan meer dan 5 miljoen buitengewone objecten die door de eeuwen heen zijn vergaard door ontdekkingsreizigers.

Blenheim Palace, geboorteplaats van Winston Churchill

Dichtbij Oxford ligt het Blenheim Palace, een van de mooiste en extravagante landhuizen van Engeland. Gebouwd tussen 1705 en 1722 kende koningin Anne het huis toe aan Sir John Churchill, de hertog van Marlborough, voor zijn overwinning in de Slag om Blenheim. Het paleis is ook de geboorteplaats van die andere grote staatsman, Sir Winston Churchill. Er is een permanente tentoonstelling over hem te bezichtigen. De toegangstickets voor het paleis en de omliggende tuinen kan je al van tevoren bij ons boeken. Wil je weten welke extra’s er nog meer mogelijk zijn voor je vakantie in Oxford, bel dan met een van onze reisspecialisten.

Populaire Vakanties Oxford

8.1
Korte Vakanties

Historisch Oxford

5-daagse autovakantie met verblijf in hotel

Midden-Engeland, Oxford

Ontdek het sfeervolle Oxford

Camperhuur

Schilderachtig Engeland

15-daagse camperhuur

Engeland

Beleef Engeland in je eigen tempo

7.6
Autorondreizen

Rhys B&B

14-daagse autorondreis langs B&B’s

Wales, Engeland

Rondreis door Midden-Engeland en Wales

8.0
Autorondreizen

Rhys Hotels

14-daagse autorondreis langs hotels

Wales, Engeland

Rondreis door Midden-Engeland en Wales

Onze vakanties Engeland

Rondreizen

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Korte-vakanties

Er even lekker tussenuit met onze korte vakanties inclusief accommodatie en vlucht of overtocht

Accommodaties

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Camperhuur

De vrijheid van reizen per camper. Met de mooiste routesuggesties van onze reisspecialisten

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit