Vakantie Northumberland

2000 jaar Noord-Engelse geschiedenis

Tijdens een vakantie in Northumberland in het noordwesten van Engeland maak je een tijdreis van 2000 jaar. De Romeinen bouwden hier lang geleden de Muur van Hadrianus om de noordelijke grens van het Romeinse Rijk te markeren. Nog steeds boezemt dit bouwwerk ontzag in; grote stukken van de muur en de bijbehorende forten zijn te bezichtigen. Magische geschiedenis beleef je op Alnwick Castle, bekend als Zweinstein van de Harry Potter-films. Kinderen leren hier toveren en vliegen op een bezemsteel. Ten noorden van de Muur van Hadrianus ligt het Northumberland National Park, één van de dunst bevolkte gebieden van Engeland. Verken de heuvels en bossen van dit park tijdens je vakantie in Northumberland.

Loop de Muur van Hadrianus

Het langeafstandswandelpad langs de Muur van Hadrianus is 135 kilometer lang en leidt je door het grensland tussen Engeland en Schotland. Je loopt van de drukte van Newcastle Upon Tyne waar je langs West Road nog Romeinse overblijfselen ziet, tot het fort Segedunum bij Wallsend in het oosten.

Langs de spectaculaire kust

De spectaculaire kliffenkust kan je op de fiets bezichtigen via de populaire Coast & Castles Cycle Route. De route start in het bruisende Newcastle en eindigt in het mooie grensstadje Berwick-on-Tweed. Onderweg kom je langs kleine kustplaatsjes als Alnmouth met kleurige huizen en Craster, beroemd vanwege de gerookte haring en de kasteelruïne Dunstanburgh Castle. Verderop aan de kust kom je langs het meest imponerende kasteel van Northumberland: Bamburgh Castle. Het onwereldse eilandje Holy Island (Lindisfarne) trekt nog steeds pelgrims. Het eiland is toegankelijk via een weg die alleen bij eb droogvalt. Uiteraard kan je deze kust ook met de auto bezichtigen. Waar je met de fiets 2 tot 3 dagen onderweg bent, is dit met de auto een mooie dagtrip. Van je vakantie in Northumberland neem je zeker een heleboel mooie herinneringen mee.

Populaire Vakanties Northumberland

Met z'n tweeën
Hotel

Battlesteads Hotel

Noord-Engeland, Wark

Hotel in een 18e-eeuwse verbouwde boerderij

Onze vakanties Northumberland

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Bestemmingen Northumberland

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit