Vakantie in Kent

Kent, de tuin van Engeland

Een vakantie in Kent heeft werkelijk alles te bieden wat een vakantie in Engeland zo bijzonder maakt. Deze regio staat bekend als ‘de tuin van Engeland’: er zijn hier verschillende schitterende tuinen die in de zomermaanden hun mooiste kleuren tonen. Tel daar de beroemde landhuizen, sprookjesachtige kastelen, rustige landweggetjes, wijngaarden en hopvelden bij op. De middeleeuwse stad Canterbury is het religieuze hart van Engeland. Bovendien is de kust met mooie zandstranden, kliffen en duinen nooit ver weg. Dit alles maakt een vakantie in Kent heel divers.

Middeleeuws Canterbury

Al 1000 jaar lang is de magnifieke kathedraal van Canterbury het religieuze hart van Engeland. Sinds het jaar 1170, toen aartsbisschop Thomas Becket op deze plek vermoord werd en heilig verklaard, reizen pelgrims van heinde en verre naar Canterbury om zijn graf te bezoeken. De gotische kathedraal is nu nog altijd even indrukwekkend. Even genoeg van alle drukte? Laat je roeien over de rivier de Stour. De stuurman vertelt verhalen over de stad terwijl je voortglijdt over het water.

De tuinen van Kent

Dat Engelsen uitmuntende tuiniers zijn, daarvan vind je in Kent veel inspirerende voorbeelden. Het Sissinghurst Castle Garden nabij Cranbook omvat tuinen in verschillende stijlen. Op Hever Castle & Gardens bracht Anna Boleyn, de tweede vrouw van Henry VIII, haar kindertijd door. Dwaal door het park en bewonder de kruiden- en rozentuin, de boomgaard en het waterdoolhof. Leeds Castle is misschien wel het meest sprookjesachtige kasteel in de wereld, gebouwd op 2 eilandjes in een meer. Henry VIII was een van de illustere bewoners van het kasteel, samen met zijn eerste vrouw Catherina van Aragon. De Culpeper Garden was ooit de keukentuin. Nu wandel je door een romantische tuin met buxus en oude Engelse rozen. Verlies jezelf in de doolhof, en keer terug naar de gewone wereld via een grot gedecoreerd met mythische figuren.

Family fun

Kent is ‘loaded’ met activiteiten voor het hele gezin. Naast themaparken, stoomtreinen, dierentuinen, kinderboerderijen en kastelen, zijn er zoveel stranden dat het nooit echt druk is. Tijdens de eb zie je kinderen met schepnet en emmertje in de waterpoelen op zoek naar zeesterren en garnalen. Leuk om te doen: de scheepswerf Chatham Historic Dockyard. Je komt van alles te weten over de scheepsbouw en je mag aan boord van een aantal oude schepen. Een ritje met een ouderwetse stoomlocomotief vanuit Tenterden naar eindstation Bodiam Castle is ook een leuk uitstapje met de hele familie. Doe je hele gezin een plezier en boek een vakantie naar Kent.

Populaire Vakanties Kent

Met de hond
Met de kinderen
Met z'n tweeën
7.6
Autorondreis

Roger

11- of 12-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Engeland

Reis door Zuid-Engeland en verblijf in mooie lodges

Met z'n tweeën
Rustig reistempo
8.3
Autorondreis

Archie

8-daagse autorondreis langs hotels

Engeland

Combineer Kent met de Cotswolds

Met z'n tweeën
Voor het eerst
9.0
Autorondreis

Lisa

10-daagse autorondreis langs hotels

Engeland

Naar de allermooiste dorpen en stadjes van Engeland

Met z'n tweeën
Hurtigruten

Ontdek de Britse eilanden

13-daagse expeditiereis

Wales, Ierland, Engeland

Reis langs de ongebaande paden van Groot-Brittannië

Onze vakanties Kent

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Hurtigruten

De mooiste zeereis ter wereld langs de Noorse fjordenkust en expedities in de arctische landen

Bestemmingen Kent

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit