Vakantie in East Anglia

East Anglia, home away from home

Ben je op vakantie in East Anglia, het gebied tussen Cambridge en de Noordzee, dan denk je vast nog vaak aan Nederland. Het is een vlak gebied, dat in het noordelijke gedeelte (the Fens) is drooggelegd door Zeeuwse arbeiders. Het heeft wel iets weg van de Nederlandse poldergebieden. Protestantse wevers uit de Zuidelijke Nederlanden vestigden zich in deze regio in de 15e eeuw. Door de verwerking van de gewilde Engelse wol kwam East Anglia tot grote bloei. Die rijkdom zie je terug in de middeleeuwse stadjes met vakwerkhuizen, kerken en kathedralen. Ook de universiteit van Cambridge stamt uit die tijd. Genoeg redenen om een vakantie in East Anglia te plannen.

Family fun

Leuke gezinsuitjes zijn er volop in East Anglia. Dankzij het platte landschap met veel water en de lange kustlijn kan je hier wandelen, fietsen en kajakken. Aan het strand zijn leuke badplaatsen zoals Aldeburgh, Southwold of Holkham waar de kinderen kunnen ravotten en zwemmen. Adventure Island in Southend-on-Sea is een populair pretpark. In het spectaculaire Sealife Centre in Great Yarmouth sta je zomaar oog in oog met een haai.

Treasure hunts

Leuk om te doen: met de auto een puzzeltocht, een ‘treasure hunt’, maken. Wij hebben er 2 voor je in de aanbieding. Ze gaan over onbekende weggetjes langs de verborgen schatten van Essex, Suffolk en Norfolk. Een tocht vol mooie, verborgen plekjes en hoofdbrekers. Ideaal voor gezinnen.

Shopping malls en antiekwinkels

In veel steden, zoals Norwich of Colchester, zijn mooie winkelpassages en gezellige overdekte markten, meestal in autovrije straten rondom een middeleeuwse kathedraal of kasteel. Ook is het leuk om rond te snuffelen bij de bekende ‘charity shops’: een soort kringloopwinkel waar je alles, van prullaria tot designerkleding, voor een paar pond koopt. East Anglia is ook het walhalla van antiekliefhebbers. Long Melford heeft een lange hoofdstraat met alleen maar antiekwinkels. Ook in Cavendish, Saffron Walden en Cambridge kan je op antiekjacht gaan. Eenmaal teruggekeerd van je vakantie in East Anglia, kan je de thuisblijvers verrassen met je souvenirs.

Populaire Vakanties East Anglia

Met z'n tweeën
7.9
Autorondreis

Rhys Hotels

14-daagse autorondreis langs hotels

Wales, Engeland

Historie en adembenemende natuur in Midden-Engeland en Wales

Met z'n tweeën
7.8
Autorondreis

Poppy

14-daagse autorondreis langs hotels

Kanaaleilanden, Engeland

Eilandhoppen binnen het Britse kroongebied

Met z'n tweeën
8.0
Autorondreis

Rhys B&B

14-daagse autorondreis langs B&B’s

Wales, Engeland

Ontdek de schoonheid van Midden-Engeland en Wales

Met z'n tweeën
Voor het eerst
9.0
Autorondreis

Lisa

10-daagse autorondreis langs hotels

Engeland

Naar de allermooiste dorpen en stadjes van Engeland

Onze vakanties East Anglia

Korte Vakantie

Er even lekker tussenuit met onze korte vakanties inclusief accommodatie en vlucht of overtocht

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen East Anglia

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit