Vakantie in Devon

Vier je vrijheid in Devon

Devon is zo divers dat je tijdens je vakantie alle vrijheid hebt om te doen waar je toevallig zin in hebt. Om te beginnen heeft Devon twee heel verschillende kusten! Aan de zuidkust vind je steile kliffen en mooie baaien met kindvriendelijke zandstranden en fraaie vissersdorpjes zoals Torquay en Brixham. De noordkust is wild, er zijn relaxte surfersparadijzen zoals Croyde en Woolacombe. In het binnenland beland je in het eeuwenoude landschap van Dartmoor National Park met woeste heidevelden en kale granietrotsen. Devon is ook dé plek voor foodies met bijzondere restaurants, gezellige pubs en traditionele tea rooms. Ook een overheerlijke cream tea of krabsandwich moet je zeker uitproberen tijdens je vakantie in Devon.

Agatha Christie was hier

Ga via de Jurassic Coast naar Torquay, een wit badplaatsje aan een beschutte baai met palmbomen. Dit is de geboorteplaats van Agatha Christie, detectiveschrijfster van maar liefst 75 boeken. Haar Miss Marple is de ‘god mother’ van al die detectives die na haar kwamen. Ook leuk is het Babbacombe miniatuurdorp, compleet met een kleine Stonehenge en een voetbalstadionnetje. Met de Babbacombe Cliff Railway uit 1920 zak je de klif af naar het strand. Of ga naar Paignton Zoo, een moderne dierentuin waar de dieren de ruimte hebben. Een hoogtepunt is het eiland van de orang-oetangs. Als je verder de kust afzakt, kom je in het schilderachtige Dartmouth met zijn kleurige boten. Het zomerhuis van Agatha Christie ligt aan de rivier Darth en is een absolute ‘must see’. Het is net alsof Christie zo weer binnen kan stappen: alles ligt nog precies zoals zij het achtergelaten heeft.

Pas op voor de Hairy Hands!

Landinwaarts vind je de woeste heidevelden en kale granietrotsen van Dartmoor National Park. Maak een wandeling langs beekjes en stroomversnellingen en wandel over eeuwenoude granieten bruggetjes. Automobilisten moeten ’s nachts in Dartmoor nog steeds op hun hoede zijn voor de Hairy Hands. Ze proberen je auto van de weg te duwen! Bezoek ook de 13e-eeuwse Buckland Abbey aan de rivier Tavy. Ooit was dit het woonhuis van de zeeheld Sir Francis Drake, de eerste Engelsman die rondom de wereld voer. Exford is een idyllisch plaatsje dat midden in de bossen en heidevelden van Exmoor National Park ligt. Van hieruit kan je een spectaculaire wandeling maken langs de noordkust over de kliftoppen die steil aflopen naar de zee. Loop in het oude stadje Dunster langs pastelkleurige cottages en vakwerkhuizen naar het 13e-eeuwse kasteel. Iedereen vindt iets van zijn gading tijdens een vakantie in Devon!

Engelse Riviera

Torquay ligt prachtig op een heuvel tussen de baaien Tor Bay en Babbacombe Bay in. De zuidkust van Devon wordt hier de ‘Engelse Riviera’ genoemd, vanwege de combinatie van groene heuvels, hellende straten met witte huizen, exotische bomen en bloemenborders, en natuurlijk overal uitzicht op zee. ‘s Avonds kunt u een romantische wandeling maken langs de sprookjesachtig verlichte Rock Walk. Aan de monding van de rivier de Exe ligt Powderham Castle, sinds eeuwen de woonplaats van de Graaf van Devon.

Populaire Vakanties Devon

Met de kinderen
Met z'n tweeën
7.8
Autorondreis

Rose

13- of 14-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Engeland

Gezinsreis naar het prachtige Zuid-Engeland

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.4
Autorondreis

Josie

13-daagse autorondreis langs hotels

Engeland

Rondreis naar de mooiste plekken van Zuidwest-Engeland

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.0
Autorondreis

James

12-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Engeland

Reis naar de Engelse Rivièra en Cornwall

Met z'n tweeën
8.1
Autorondreis

Claire Hotels

14- of 16-daagse autorondreis langs hotels

Engeland

Complete reis door Zuid-Engeland inclusief Isle of Wight

Onze vakanties Devon

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Devon

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit