De mooiste hotels van Engeland

Geplaatst door Rick Schaak op dinsdag 16 november 2021

Engeland is enorm divers. De landschappen zijn ruig en dan weer glooiend, je vindt er prachtige zandstranden, lieflijke vissersdorpen en sfeervolle middeleeuwse stadjes. Ik kan geen favoriet gebied aanwijzen, daarom ben ik zo dol op rondreizen door dit fantastische land. Deze rondreizen hebben mij naar veel hotels gebracht. Haast een onmogelijke taak, maar ik heb toch geprobeerd om mijn persoonlijke favorieten uit te lichten:

1. Housel Bay Hotel, The Lizard

Het schitterende uitzicht op de zee en kliffen vanaf dit hotel geeft je het gevoel alsof je aan het einde van de wereld bent aangekomen. Het Housel Bay Hotel heeft een Victoriaanse stijl en is gelegen nabij het dorp Lizard in het graafschap Cornwall. In het restaurant proef je heerlijke lokale gerechten, vers uit de zee! In de tuin geniet je van een drankje met prachtig uitzicht. Vanuit hier loop je zo het South West Coast Path op voor een fijne wandeling.

2. Two Bridges Hotel, Two Bridges

Het knusse Two Bridges Hotel ligt midden in het Dartmoor National Park. Het hotel heeft een gezellige ruimte met open haard en je kijkt uit over de nabijgelegen heuvels. In het Dartmoor National Park liggen enkele kleine dorpjes en prachtige heidelandschappen. Na het maken van een wandeling plof je neer op een comfortabele bank in de lounge. Heerlijk met een kop koffie bij het knisperende haardvuur.

3. Yarn Market Hotel, Dunster

Midden in het middeleeuwse dorp Dunster ligt het Yarn Market Hotel. Een heerlijk kneuterig hotelletje waar persoonlijke service hoog in het vaandel staat. Het hotel heeft een gezellige lounge en restaurant met goede keuken. Yarn Market Hotel is een fijne uitvalsbasis voor wandelingen door de natuur. Het dorp Dunster ligt in het Exmoor National Park, waar volop wandelingen te maken zijn en het heeft zijn eigen kasteel. Dunster Castle ligt bovenop een heuvel en waakt over het lieflijke dorpje.

4. Battlesteads Hotel, Wark

Na een tocht door de bossen over slingerende landweggetjes bereik je het Battlesteads Hotel. Een 18e-eeuwse boerderij dat is verbouwd tot een hotel. Ze zijn voorlopers in het groene toerisme en dit vind je onder andere terug in hun keuken. In het restaurant proef je veel eigen gekweekte producten, zoals kruiden, salades en verschillende soorten groente. ’s Avonds is het Observatorium zeker een bezoekje waard, het hotel bevindt zich namelijk in het gebied waar je een prachtige sterrenhemel kunt bekijken! Na een bezoek aan het Observatorium schuif je aan bij de gezellige bar voor een heerlijk Engelse ale.

5. New Inn, Clovelly

Het sfeervolle hotel New Inn ligt in het fotogenieke dorpje Clovelly. Het hotel heeft een gezellige bar met terras waar je kan genieten van een lekker drankje. Clovelly is het enige dorp dat nog altijd eigendom is van een landlord. Via het smalle pad met keien daal je af, het dorpje in. Ik geloof niet in tijdreizen, maar toch voelt het alsof je een eeuw terug in de tijd bent! Wat een schilderachtig dorpje. En het bijzondere is dat het dorp om 18:00 uur sluit, dus als je hier verblijft heb je het dorp ‘voor jezelf’!

Ontdek deze bestemming

Met z'n tweeën
Hotel

Housel Bay Hotel
+

Zuidwest-Engeland, The Lizard

Victoriaans hotel in Cornwall met uitzicht op de Oceaan

Met z'n tweeën
Hotel

Two Bridges Hotel
+

Zuidwest-Engeland, Two Bridges

Midden in het desolate Dartmoor National Park

Met z'n tweeën
Hotel

Battlesteads Hotel

Noord-Engeland, Wark

Hotel in een 18e-eeuwse verbouwde boerderij

Met z'n tweeën
Hotel

Yarn Market Hotel

Zuidwest-Engeland, Dunster

In het idyllische dorpje Dunster

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit