Hiken bij Ullock Pike met de hond

Op vakantie naar Engeland met de hond

Geplaatst door Daniëlle Kuil op donderdag 18 januari 2024

Op vakantie naar Engeland met de hond? Dat kan een geweldige ervaring zijn voor zowel jou als je trouwe viervoeter. Of je nu van historische stadjes houdt, prachtige plattelandswandelingen wilt maken of gewoon wilt ontspannen aan het strand. In deze blog delen we handige tips en nuttige informatie om je te helpen bij het plannen van je vakantie naar Engeland met je hond.

Je ontdekt welke accommodaties honden toelaten, welke spullen je kan meenemen en nog véél meer tips. We bespreken ook belangrijke regels en voorschriften met betrekking tot het reizen met je hond in Engeland. Deze blog geeft je alle informatie die je nodig hebt om van je vakantie een onvergetelijke ervaring te maken voor jou en je hond.

Begin je voorbereidingen nu en maak je klaar voor een geweldige vakantie in Engeland met je viervoeter!

1. Hondvriendelijke accommodaties in Engeland

Op zoek gaan naar hondvriendelijke accommodaties is de sleutel tot een onbezorgde vakantie met je vriend in het prachtige Engeland. Gelukkig hoeft dat geen lange zoektocht te zijn, want wij hebben maar liefst vier geweldige plekken op het oog die dol zijn op viervoeters: Beverley Park, Hoburne Cotswolds Holiday Park, het Dog & Bear hotel en het Mill Hotel.

Bij het reserveren van een van deze accommodaties is het van belang om even stil te staan bij de persoonlijkheid en omvang van je trouwe viervoeter. Sommige plekken hanteren beperkingen als het aankomt op het aantal en de grootte van de viervoetige gasten die ze kunnen ontvangen. Zorg er ook voor dat je goed op de hoogte bent van eventuele bijkomende kosten of huisdiergebonden regels. Geen zorgen, wij gaan dit natuurlijk even voor je navragen bij deze accommodaties! (Honden zijn dus op aanvraag). 

Het is ook een goed idee om te informeren naar nabijgelegen wandelroutes en parken waar je met je hond geniet van de buitenlucht. Zo kun je ervoor zorgen dat zowel jij als je hond een geweldige tijd hebben tijdens jullie verblijf in Engeland.

Dog and Bear hotel

2. De regels en voorschriften begrijpen voor het reizen met een hond

Voordat je samen met je harige vriend een Engels avontuur begint, laten we eens kijken naar de hondvriendelijke regels en voorschriften!

1. Engeland hanteert specifieke eisen voor het meenemen van je trouwe viervoeter, zoals het bezitten van een EU-dierenpaspoort, een micro-chip, een behandeling tegen lintworm en bijgewerkte rabiës-vaccinaties.
2. Maar er zijn ook wat kleine haken en ogen, vooral als het gaat om bepaalde hondenrassen. Pitbulls en bepaalde terriërs worden soms als te gevaarlijk beschouwd en kunnen enkele reisbeperkingen tegenkomen. Dus, voordat de pootjes de Engelse bodem raken, check de specifieke regels die op jouw maatje van toepassing zijn.
3. En laten we niet vergeten: maak van je hond een stijlvolle reiziger door hem te voorzien van een hippe halsband met een ID-tag met jouw contactgegevens. Zeker handig als je van plan bent om hem lekker los te laten lopen in hondvriendelijke gebieden. Zo blijft hij altijd in stijl en goed geïdentificeerd, mocht hij onverhoopt verdwalen.

Klik hier voor een uitleg over de benodigde documenten.

Wandelen in Engeland

3. Benodigdheden inpakken

Bij het samenstellen van je bagage voor de vakantie naar Engeland met je trouwe viervoeter, zijn er enkele spullen die extra handig zijn om mee te nemen:

1. Zorg ervoor dat je voldoende voedsel en water meeneemt voor de duur van je verblijf, evenals een reismand of -bench waarin je hond comfortabel kan rusten tijdens het reizen. 
2. Het is ook belangrijk om voldoende hondenspeelgoed, kauwspeeltjes en eventuele andere favoriete items van je hond mee te nemen om hem bezig te houden tijdens de vakantie.
3. Een comfortabel hondendeken en hondenkussen kunnen ook van pas komen om ervoor te zorgen dat je hond goed kan rusten na een dag vol avontuur.
4. Vergeet niet om een EHBO-kit voor huisdieren mee te nemen met basisbenodigdheden zoals verband, ontsmettingsmiddel en eventuele medicijnen die je hond nodig heeft.
5. Het is ook raadzaam om het telefoonnummer van een dierenarts in de buurt van je vakantiebestemming bij de hand te hebben, voor het geval er zich een noodgeval. voordoet.

Aan boord bij Stena Line

4. Tips om Engeland te verkennen met jouw hond

Het verkennen van Engeland met je hond kan een geweldige ervaring zijn, maar het vereist ook enige planning en voorbereiding. Hier zijn enkele nuttige tips om je te helpen het meeste uit je vakantie met je hond te halen:

1. Laat die neus maar snuffelen, maar check altijd eerst de lokale regels voor het aanlijnen van je hond. Sommige gebieden hebben specifieke aanlijnvereisten, vooral in de buurt van wilde dieren of beschermde gebieden.
2. Lang leven de roadtrip! Maar vergeet niet af en toe halt te houden zodat je hond lekker kan rekken, plassen, en zichzelf goed kan hydrateren. Houd wat water en snacks bij de hand voor je hond. Een blije hond is tenslotte de beste reisgezel!

Tip: kijk op Dog Friendly Britain voor attracties waar je hond mee naar binnen mag!

Wandelen in het Lake District

5. De laatste tips over een vakantie in Engeland met de hond

Een vakantie naar Engeland met je hond kan een geweldige ervaring zijn, gevuld met avontuur, plezier en onvergetelijke momenten. Door de juiste voorbereiding, het kiezen van hondvriendelijke accommodaties, het respecteren van regels en voorschriften en het nemen van de juiste veiligheidsmaatregelen, zorg je ervoor dat zowel jij als je trouwe metgezel een geweldige tijd hebben tijdens jullie verblijf in Engeland.

Bekijk hier onze vakanties met de hond

Bij de haard

Ontdek deze bestemming

Met de hond
Met de kinderen
8.0
Stacaravan

Beverley Park

Zuidwest-Engeland, Paignton

Gezellig vakantiepark aan de Engelse Rivièra

Met de hond
Met z'n tweeën
8.0
Korte Vakantie

Touring East Anglia

5-daagse autovakantie met verblijf in hotel

Midden-Engeland, Sudbury

Puzzeltocht naar de mooiste plekjes van Suffolk

Met de hond
Met de kinderen
Stacaravan

Hoburne Cotswold Holiday Park

Midden-Engeland, South Cerney

Veel vertier op het vakantiepark

Met de hond
Met z'n tweeën
8.0
Hotel

Dog and Bear Hotel
+

Zuidoost-Engeland, Lenham

Centrale ligging in Kent

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit