Vakantie Cornwall

Cornwall, ‘de Engelse Rivièra’

Tijdens je vakantie in Cornwall ontdek je dat deze zuidwestpunt van Engeland een broedplaats is van zeevogels, vissers, strandjutters en smokkelaars. Ook toeristen komen graag in dit karakteristieke stuk Engeland. Het klimaat is zo mild dat allerlei (sub)tropische planten hier goed gedijen. Als de zon schijnt is het water intens blauw en het strand zo wit dat de Engelsen Cornwall liefdevol ‘de Engelse Rivièra’ noemen. Voor de leukste dorpen en stadjes, de mooiste stranden en de meest exotische tuinen ga je op vakantie naar Cornwall!

Stranden voor iedereen

De golven van de Atlantische Oceaan langs de noordkust van Cornwall zijn een eldorado voor surfers. De plaats Newquay is de surferhoofdstad. Langs de zuidkust is de zee rustiger en het klimaat zachter. Hier vind je kleine beschutte baaien, waar de branding veel minder sterk is dan aan de noordkust. Kinderen lopen er met schepnetjes langs de poelen op zoek naar zeesterren en garnalen. Pal aan het water liggen schilderachtige vissersplaatsjes zoals Portloe, Mevagissey, Fowey en Polperro. Ooit waren dit ideale landingsplaatsen voor smokkelaars.

Cornwall in bloei

Door het milde klimaat in Cornwall overleven (sub)tropische planten zoals palmen en boomvarens de winter. De tuinen van Cornwall zijn een lust voor het oog. Neem bijvoorbeeld Glendurgan Garden en Trebah Garden, 2 tuinen die naast elkaar liggen op de noordoever van de Helford-rivier. In het futuristische Eden Project vind je het grootste overdekte regenwoud ter wereld. In de omliggende tuinen groeien meer dan een miljoen planten die circa 5000 soorten vertegenwoordigen. Het is de thuisbasis voor verschillende soorten vlinders, bidsprinkhanen, vogels en hagedissen. Bij Mevagissey liggen de Lost Gardens of Heligan. 75 jaar vergeten en totaal overwoekerd door braamstruiken, zijn ze teruggevonden en prachtig gerestaureerd.

Land van legendes en mythes

Aan de noordkust leidt een rotsig pad naar Tintagel Castle, dat hoog op een rots boven de zee uittorent. De legendarische koning Arthur zou op deze plek zijn geboren. In het nabijgelegen dorpje Boscastle proef je de beste Cornish pastries van de streek! Op het getijdeneiland St. Michael’s Mount ervaar je de meer dan 1000-jarige geschiedenis vol legendes en mythes. In Cornwall leiden alle wegen uiteindelijk naar het intrigerende Land’s End, het eindpunt van Engeland. Er zijn zoveel hoogtepunten in Cornwall dat je aan 1 vakantie misschien niet genoeg hebt.

Populaire Vakanties Cornwall

Aanbieding
Met z'n tweeën
7.7
Autorondreis

Ethan Hotels

10-daagse rondreis langs hotels

Engeland

Rondreis door Devon en Cornwall

€ 100 korting per boeking

Met de kinderen
Met z'n tweeën
Autorondreis

Rose

13- of 14-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Engeland

Gezinsreis naar Zuid-Engeland

Met z'n tweeën
8.5
Autorondreis

James

12-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Engeland

Reis naar de Engelse Rivièra en Cornwall

Met z'n tweeën
8.3
Autorondreis

Ethan B&B

10-daagse autorondreis langs B&B's

Engeland

Rondreis naar het populaire zuidwesten

Onze vakanties Cornwall

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Cornwall

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit