Vakantie in Cambridge

Glijdend over het water in Cambridge

Op vakantie in Cambridge ben je omringd door eeuwenoude colleges en academische tradities. Door al het groen in de stad maakt Cambridge een rustigere indruk dan Oxford, maar de studenten zorgen voor reuring en gezelligheid. Je ziet ze fietsen met boeken onder hun arm. Je hoort ze debatteren in de vele pubs die de stad telt. En je zult zeker de vraag van een student krijgen of je een boottochtje op de rivier de Cam wilt maken in een punter. Laat je vooral verleiden! Wat een weelde, deze prachtige stad bekijken terwijl je over het glinsterende water glijdt. Een vakantie in Cambridge is pas compleet als je dat gedaan hebt.

Tussen de slimste mensen ter wereld

In Cambridge liggen de bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar, zoals de bekende colleges Trinity College en King’s College. Peterhouse, gesticht in 1284, is de oudste. In de schitterende kapel van King’s College uit 1547 is regelmatig het beroemde King’s College Choir te beluisteren. De slimste wetenschappers zijn opgeleid in Cambridge: de universiteit telt maar liefst 87 Nobelprijswinnaars. Dat zijn er meer dan van enig ander instituut in de wereld! Maar ook dichters als William Wordsworth en Lord Byron studeerden hier, en de komiek Stephen Fry. De mooiste boekwinkels en alle bekende Britse warenhuizen vind je in het centrum.

Rondom Cambridge

In de omgeving van Cambridge kan je nog meer juweeltjes bezoeken. Huur een fiets en maak een tochtje naar het nabijgelegen Grantchester. Je fietst langs de Cam en komt terecht in het idyllische dorpje met zijn huisjes met rieten daken en perfect onderhouden tuinen. Dan heb je wel een cream tea verdiend, bijvoorbeeld in de Orchard Tea Garden. Voor het stadje Ely ben je wel wat langer onderweg, maar de magnifieke middeleeuwse kathedraal is een dagtrip waard. Het gebouw is al van verre zichtbaar in het platte land. Ook interessant is het woonhuis van de 17e-eeuwse staatsman en puritein Oliver Cromwell. Een controversiële figuur, interessant om je in te verdiepen tijdens je vakantie in Cambridge.

Populaire Vakanties Cambridge

Met z'n tweeën
8.0
Autorondreis

Rhys B&B

14-daagse autorondreis langs B&B’s

Wales, Engeland

Ontdek de schoonheid van Midden-Engeland en Wales

Met z'n tweeën
Voor het eerst
9.0
Autorondreis

Lisa

10-daagse autorondreis langs hotels

Engeland

Naar de allermooiste dorpen en stadjes van Engeland

Met z'n tweeën
Hotel

Quy Mill Hotel and Spa

Midden-Engeland, Cambridge

Prachtig hotel op 9 km van het centrum

Onze vakanties Engeland

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit