Vakantie Zuid-Jutland

Dichtbij Nederland: Zuid-Jutland

Voor een vakantie in Zuid-Jutland hoef je niet ver te rijden. Deze regio ligt net ten noorden van Duitsland. Dit gebied is lange tijd de buffer geweest tussen Denemarken en de zuidelijke buur Duitsland. Daarom vind je hier veel kastelen en vestingen. Na een referendum in 1920 viel Zuid-Jutland uiteindelijk toe aan Denemarken, maar de inwoners spreken nog steeds een Duits klinkend dialect dat veel Denen niet kunnen verstaan. De bezienswaardigheden liggen met name langs de 2 kusten. Aan de westkant vind je het imponerende kasteel van Kolding. Aan de oostkust het Middeleeuwse stadje Ribe met het Vikingcentrum, het Nationaal Park Waddenzee en het waddeneiland Rømø. Zuid-Jutland is met deze hoogtepunten een interessante regio voor een vakantie.

Koldinghus kasteel

Het plaatsje Kolding ligt mooi aan de gelijknamige fjord, met het Koldinghus kasteel als opvallende trekpleister. Meer dan 600 jaar oud, is het kasteel in de 19e eeuw gedurfd gerestaureerd door moderne architectuur toe te voegen aan het oude gebouw. Meer geïnteresseerd in het werk van moderne kunstenaars en designers? Het Trapholt Museum in Kolding heeft werk van Deense artiesten zoals de bekende designer Arne Jacobsen.

Het middeleeuwse Ribe

Ga je naar de oostkust, dan ligt daar het perfect geconserveerde stadje Ribe. In 2014 is het zelfs uitgeroepen tot het mooiste stadje van Europa. Waan je in de Middeleeuwen als je door de klinkerstraten van Ribe wandelt met aan weerszijden mooie oude vakwerkhuizen. Ribe is bovendien het oudste stadje van Denemarken: rond 700 na Christus kwamen de Vikingen hier al bijeen om handel te drijven. In het hoogseizoen loopt de nachtwacht zijn ronde door de straten van Ribe en zingt daarbij het traditionele nachtwakerslied. Kinderen vermaken zich uitstekend in het Ribe Vikingecenter. In dit nagebouwde Vikingdorp zie je hoe het er aan toeging in zo’n dorp lang, lang geleden. Er is bijvoorbeeld een marktplaats en er lopen échte Vikingen rond. Dit zie je allemaal tijdens je vakantie in Zuid-Jutland.

Populaire Vakanties Zuid-Jutland

Met de kinderen
8.2
Autorondreis

Kato

17-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden, Noorwegen, Denemarken

Deense kust en LEGOLAND®

Met de kinderen
Voor het eerst
7.7
Autorondreis

Jutta vakantiewoningen

15-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Denemarken

Leuke dagtochten naar bezienswaardigheden en pretparken

Met z'n tweeën
7.0
Treinrondreis

Svend

11-daagse treinrondreis langs hotels

Denemarken

Ontspannen reizen met de trein

Met de kinderen
8.0
Autorondreis

Jesper

16-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Noorwegen, Denemarken

Gezinsreis door Noorwegen en Denemarken

Onze vakanties Zuid-Jutland

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Zuid-Jutland

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit