Vakantie Zuid-Jutland

Dichtbij Nederland: Zuid-Jutland

Voor een vakantie in Zuid-Jutland hoef je niet ver te rijden. Deze regio ligt net ten noorden van Duitsland. Dit gebied is lange tijd de buffer geweest tussen Denemarken en de zuidelijke buur Duitsland. Daarom vind je hier veel kastelen en vestingen. Na een referendum in 1920 viel Zuid-Jutland uiteindelijk toe aan Denemarken, maar de inwoners spreken nog steeds een Duits klinkend dialect dat veel Denen niet kunnen verstaan. De bezienswaardigheden liggen met name langs de 2 kusten. Aan de westkant vind je het imponerende kasteel van Kolding. Aan de oostkust het Middeleeuwse stadje Ribe met het Vikingcentrum, het Nationaal Park Waddenzee en het waddeneiland Rømø. Zuid-Jutland is met deze hoogtepunten een interessante regio voor een vakantie.

Koldinghus kasteel

Het plaatsje Kolding ligt mooi aan de gelijknamige fjord, met het Koldinghus kasteel als opvallende trekpleister. Meer dan 600 jaar oud, is het kasteel in de 19e eeuw gedurfd gerestaureerd door moderne architectuur toe te voegen aan het oude gebouw. Meer geïnteresseerd in het werk van moderne kunstenaars en designers? Het Trapholt Museum in Kolding heeft werk van Deense artiesten zoals de bekende designer Arne Jacobsen.

Het middeleeuwse Ribe

Ga je naar de oostkust, dan ligt daar het perfect geconserveerde stadje Ribe. In 2014 is het zelfs uitgeroepen tot het mooiste stadje van Europa. Waan je in de Middeleeuwen als je door de klinkerstraten van Ribe wandelt met aan weerszijden mooie oude vakwerkhuizen. Ribe is bovendien het oudste stadje van Denemarken: rond 700 na Christus kwamen de Vikingen hier al bijeen om handel te drijven. In het hoogseizoen loopt de nachtwacht zijn ronde door de straten van Ribe en zingt daarbij het traditionele nachtwakerslied. Kinderen vermaken zich uitstekend in het Ribe Vikingecenter. In dit nagebouwde Vikingdorp zie je hoe het er aan toeging in zo’n dorp lang, lang geleden. Er is bijvoorbeeld een marktplaats en er lopen échte Vikingen rond. Dit zie je allemaal tijdens je vakantie in Zuid-Jutland.

Populaire Vakanties Zuid-Jutland

Met z'n tweeën
Rustig reistempo
Autorondreis

Mette

14-daagse autorondreis langs hotels en appartementen

Denemarken

Leuke combinatie van hotels en appartementen

Aanbieding
Met de kinderen
Rustig reistempo
8.6
Autorondreis

Kaj

15-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Denemarken

Leuke parken met kinderactiviteiten

Gratis entree Knuthenborg Safaripark

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.2
Vakantiewoning

Ribe Byferie Resort
+

Zuidwest-Denemarken, Ribe

Oudste stadje van Denemarken op Jutland

Met de hond
Met de kinderen
8.5
Autorondreis

Als Vikingen door Denemarken

9-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Denemarken

Terug naar de Vikingtijd in historisch Ribe

Onze vakanties Zuid-Jutland

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Zuid-Jutland

Voordelige vakanties Zuid-Jutland

Best Deal

De beste prijs-kwaliteitsverhouding

Aanbiedingen

Vakanties die (tijdelijk) extra voordelig geprijsd zijn

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit