Vakantie in Oost-Jutland

Oost-Jutland voor een topvakantie

Een vakantie in Oost-Jutland brengt je bijna zeker naar LEGOLAND®, ook leuk voor grote mensen. Maar er is in dit deel van Jutland zoveel meer te zien. Door het golvende heuvellandschap, op de prachtige stranden en de meanderende rivieren ga je met de fiets, te voet of met de kano. De tweede stad van Denemarken, Aarhus, heeft magnifieke musea en een bruisend stadsleven. Andere kuststeden die een bezoek meer dan waard zijn, zijn Vejle met een aantal uitstekende musea en Silkeborg waarvandaan je over de rivier de Gudenå kan kanoën of varen. Dichtbij Aarhus ligt het Deense ‘Lake District’ en zijn de witte stranden van het schiereiland Djursland. Je hoeft je geen moment te vervelen tijdens je vakantie in Oost-Jutland!

In en rondom LEGOLAND®

Billund ligt midden op Jutland en is helemaal gebouwd rondom LEGOLAND®. Naast een miniatuurwereld van miljoenen Legosteentjes (ongeveer 31 miljoen!), zijn er talloze andere attracties en mag je ook zelf met de stenen aan de slag. Waarschijnlijk heb je aan 1 dag niet genoeg. In de buurt van Billund ligt Vejle, aan de monding van de Vejle-fjord. Het Vejle Kunstmuseum is een van die uitstekende musea die je door heel Denemarken tegenkomt, met werk van Dürer en Rembrandt. Op een zonnige dag heb je een fantastisch uitzicht vanaf de Vejle Windmolen. Twaalf kilometer naar het noordwesten ligt het dorpje Jelling. Ooit hielden de Vikingen hier hun heidense feesten. De twee imponerende runenstenen komen uit de 10de eeuw. Ze zijn opgericht door de eerste koningen van Denemarken, koning Gorm de Oude en zijn zoon Harald Blauwtand. Ook ligt de stad Kolding op 40 minuten afstand van Billund, een historische stad aan de kust van Oost-Jutland. De prachtige ligging aan het Koldingfjord en de vele bezienswaardigheden maken het tot een leuke dagtrip tijdens een vakantie in Denemarken.

Aarhus voor het hele gezin

Rondom Silkeborg kan je kanoën op de meren van het ‘Lake District’ en op de rivier de Gudenå. In het zoetwateraquarium Aqua in Silkeborg zie je de zeldzame zoetwaterotter aan het werk. Ook is er een waterspeeltuin en een nachtaquarium. Een aanrader is een ritje met de stoomtrein, van Byrup naar Vrads, dat langs verschillende meren voert. In en rondom Aarhus is er ook ontzettend veel te doen en te beleven voor het hele gezin. Zet in ieder geval het kunstmuseum ARos, het Natuurhistorisch Museum en het openluchtmuseum Den Gamle By op je lijstje. Voor meer spanning en sensatie tijdens je vakantie in Oost-Jutland ga je naar Djurs Sommerland, met maar liefst 60 attracties voor groot en klein, waaronder 8 achtbanen. Je hoeft je geen moment te vervelen in Oost-Jutland met de historische steden, vele bezienswaardigheden voor cultuurliefhebbers en de bosrijke natuur.

Populaire Vakanties Oost-Jutland

Vroegboekkorting
Met de hond
Met de kinderen
Voor het eerst
8.1
Autorondreis

Bente

11- of 12-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Denemarken

Inclusief entreetickets LEGOLAND® voor 1 dag

Voucher t.w.v. DKK 75 voor café Ribe

Met z'n tweeën
Rustig reistempo
8.3
Autorondreis

Rikke

10-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Denemarken

Aantrekkelijk geprijsde reis

Met z'n tweeën
Rustig reistempo
8.1
Autorondreis

Torsten

9-daagse autorondreis langs hotels

Denemarken

Aantrekkelijk geprijsde reis

Met de kinderen
Rustig reistempo
8.0
Autorondreis

Ulla

15-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Zweden, Denemarken

Vier unieke locaties in Denemarken en Zweden

Onze vakanties Oost-Jutland

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Oost-Jutland

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit