Vakantie West-Jutland

Uitwaaien aan de kust van West-Jutland

West-Jutland heeft alles in zich voor een strandvakantie: lange, brede witte zandstranden langs de Noordzee, duinen en knusse zomerhuisjes. Je gaat hier het water op om te wind- of kitesurfen. Veel mensen nemen hun hengel mee en proberen hun geluk uit in een haventje of op een vissersboot. De ongetemde natuur nodigt je uit om te fietsen, te wandelen of paard te rijden. West-Jutland is ook een perfecte plek om te ontspannen en tijd te hebben voor elkaar. Wil je met de kinderen op stap, ga dan naar het WOW-Park, een grote natuurspeeltuin, of terug in de tijd van de Vikingen in Bork Vikingehavn. Pak je strandspullen in voor een vakantie in West-Jutland.

Naar het strand

Ringkøbing ligt landinwaarts aan de Ringkøbing-fjord. Het is een prettig stadje met een klein centrum en haventje. Je kijkt mooi uit over de fjord. Ten zuiden van Ringkøbing ligt het badplaatsje Hvide Sand op een smalle kuststrip met duinen. Het ligt precies op de plek waar de fjord uitkomt op zee, ideaal als je veel tijd op het strand wil doorbrengen. Aan de Noordzeekant vind je de wilde golven terwijl je aan de kant van de fjord geniet van het kalme water. Het moerassige Tipperne-schiereiland, dat uitsteekt in de Ringkøbing-fjord, is een vogelnatuurreservaat.

Uitstapjes met kinderen

Een leuk dagje uit voor kinderen van alle leeftijden is het WOW-Park in Skjern. Dit is een natuurspeeltuin met boomhutten, touwbruggen, glijbanen, kabelbanen, een grote nettrampoline en een labyrint. Of ga terug naar de tijd van de Vikingen! In Bork Vikingehavn in het plaatsje Hemmet zie je hoe ze leefden en woonden. Kinderen mogen zich ook verkleden als echte Vikingen. In de zomermaanden zijn er allerlei activiteiten. Andere tips voor uitstapjes met kinderen: het zeeaquarium in Esbjerg, het historische Ribe, het eiland Fanø en natuurlijk LEGOLAND®! Een vakantie in West-Jutland is leuk voor het hele gezin.

Populaire Vakanties West-Jutland

Met z'n tweeën
Rustig reistempo
7.8
Autorondreis

Frederik

12-daagse autorondreis langs bijzondere hotels

Denemarken

Moderne of klassieke hotels op unieke locaties

Met de hond
7.7
Vakantiewoning

Danland Ho

Noord-Denemarken, Blåvand

Overdekt zwemparadijs of lekker uitwaaien op het strand

Met z'n tweeën
Hotel

Hotel Fjordgården

Noord-Denemarken, Ringkøbing

Dichtbij de Ringkøbingfjord en de waddenzee

Accommodatie

Nymindegab Kro

Noord-Denemarken, Nørre Nebel

Op loopafstand van strand en zee

Onze vakanties West-Jutland

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen West-Jutland

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit