Vakantie Seeland

Bezienswaardig Seeland

De meeste mensen kiezen voor een vakantie waarbij ze Seeland aandoen. Dit is het belangrijkste en meest bezochte eiland van Denemarken. Natuurlijk vanwege Kopenhagen, maar het hele eiland is een vakantie meer dan waard. Binnen 90 minuten reis je van Kopenhagen naar de ‘Deense rivièra’ aan de noordkust, het moderne kunstmuseum Louisiana in Humlebæk of de hoge kliffen van Stevns Klint in het zuiden. Al reizend door Seeland kom je onderweg bossen met kastelen en paleizen tegen, lieflijke stranden en knusse badplaatsen. Vanuit Kopenhagen ben je zo in Zweden via de Øresund-brug. Je vakantie in Seeland begint als je de Storebælt-brug oversteekt.

Kronborg en Frederiksborg Slot

Aan de noordkust van Seeland vind je kleine vissersplaatsjes waar nu vooral rijke Denen wonen. Helsingør is een goede plaats om je ontdekkingstocht van dit deel van Seeland te beginnen. Neem een kijkje op de mooie zandstranden van Hellebæk, Gilleleje en Tisvildeleje. In Helsingør vind je het imponerende kasteel Kronborg en een mooi middeleeuws centrum met veel cafés en restaurants. Kronborg is vooral bekend als kasteel Elsinore in het toneelstuk ‘Hamlet’ van Shakespeare. Het ligt op een strategisch punt aan de Øresund zodat de koningen van Denemarken gemakkelijk tol konden heffen op de passerende schepen. Met name de kamers van de koning en koningin zijn interessant, evenals de prachtige kapel. Een ander sprookjesachtig kasteel is het Frederiksborg Slot in Hillerød. Het ligt op 3 eilandjes in een meer en wordt omringd door barokke tuinen. Het Museum van Nationale Geschiedenis is ook in het kasteel gevestigd.

Meer geschiedenis in Roskilde

In het westen van Seeland ligt de Roskilde-fjord. Via deze waterweg trokken de Vikingen snel naar open zee. In de voormalige hoofdstad Roskilde zie je 5 Vikingschepen in het Vikingschepenmuseum die intact uit dit fjord naar boven zijn gehaald. In de domkerk liggen de Deense vorsten begraven. Even buiten Roskilde leer je in het openluchtmuseum ‘Land of Legends’ hoe mensen gedurende de afgelopen 10.000 jaar leefden. Je maakt kennis met een jager uit de Steentijd, een boer uit de IJzertijd en ontmoet Vikingen op de markt. In Zuid-Seeland vind je de hoogste kliffen van het land: Stevns Klint. Een vakantie in Seeland is fascinerend en veelzijdig.

Populaire Vakanties Seeland

Vroegboekkorting
Met de hond
Met de kinderen
8.5
Autorondreis

Als Vikingen door Denemarken

9-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Denemarken

Terug naar de Vikingtijd in historisch Ribe

Gratis linnenset t.w.v. €25

Met de hond
Voor het eerst
7.9
Autorondreis

Bente

11- of 12-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Denemarken

Inclusief entreetickets LEGOLAND®

Met de e-car
Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.0
Autorondreis

Mads

9- of 15-daagse autorondreis langs hotels

Denemarken

Populairste hotelreis van Buro Scanbrit

Met de kinderen
8.1
Autorondreis

Keld kampeerhutten

11- of 14-daagse autorondreis langs kampeerhutten

Denemarken

Het vrije campingleven

Onze vakanties Seeland

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Seeland

Voordelige vakanties Seeland

Vroegboekkorting

Hoge kortingen voor vroege boekers

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit