Vakantie in Funen

Funen, de ‘tuin van Denemarken’

Een vakantie op Funen is een reis naar ‘de tuin van Denemarken’. Dit is de geboortegrond van de sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Raak net als hem geïnspireerd door de glooiende groene heuvels, fantastische kust en romantische kastelen en landhuizen van Funen. In Odense maak je kennis met de beroemde schrijver als je een bezoek aan zijn geboortehuis brengt. Ga naar Svendborg of Faaborg, twee stadjes die meedingen naar de titel ‘mooiste stadje van Funen’. Of verbaas je over het bekendste kasteel van Denemarken: Slot Egeskov. Een vakantie op Funen is pas compleet als je ook de boot neemt naar de eilanden ten zuiden van Funen, zoals bijvoorbeeld het mooie Ærø.

De sprookjes van Andersen

Odense, de derde stad van Denemarken, is een prettige provinciestad met een bruisend nachtleven dankzij de studenten die hier wonen. Ga een kijkje nemen bij het moderne museum dat rondom het geboortehuis van Andersen is gebouwd. Zijn sprookjes zijn te beluisteren in verschillende talen. In de zomer voeren Deense leerlingen in de tuin voorstellingen op. Kerteminde ligt aan de noordkant van Funen. Het is een leuk plaatsje waar je met de kinderen naar het Fjord & Bælt-aquarium gaat om zeesterren te aaien. In de buurt van Kerteminde vind je het Vikingmuseum Ladby. Ooit lag hier een Vikingschip van 22 meter uit het jaar 920 op een heuvel begraven. Voor een replica van het schip en een tentoonstelling over het leven van de Vikingen ga je naar het Ladby Museum.

Kasteel Egeskov

Op zo’n 20 kilometer van Odense ligt het Egeskov-kasteel, een van de mooiste renaissancekastelen van Europa. Het ligt midden in een meer gebouwd op zoveel eiken palen dat het kasteel ‘Eikenbos’ (Egeskov) is genoemd. Op het landgoed en in het kasteel zijn heel veel activiteiten en verschillende tentoonstellingen. Svendborg en Faaborg, in het zuiden van Funen, zijn prachtig gelegen aan zee. Maak een wandeling door deze schilderachtige stadjes. In Svendborg vermaken de kinderen zich in het natuurhistorisch museum Naturama. Een vakantie op Funen is leuk voor het hele gezin.

Populaire Vakanties Funen

Aanbieding
Met de hond
Met de kinderen
8.6
Autorondreis

Stine

11- of 12-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Denemarken

Eilandhoppen in Denemarken

€ 100 korting per boeking

Met de hond
Met de kinderen
Autorondreis

Elias

16-daagse rondreis langs vakantiewoningen

Zweden, Denemarken

Combineer Zuid-Zweden en Denemarken

Aanbieding
Met de kinderen
Rustig reistempo
8.3
Autorondreis

Jens

11-, 12- of 15-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Denemarken

Leuke parken met veel kinderactiviteiten

€ 150 korting per boeking

Met de kinderen
7.7
Autorondreis

Keld vakantiewoningen

15-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Denemarken

Leuke dagtochten naar kastelen en pretparken

Onze vakanties Funen

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Funen

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit