Vakantie Bornholm

Bornholm, eindeloos fiets- en wandelplezier

Natuurliefhebbers en zonaanbidders gaan naar het eiland Bornholm voor een onvergetelijke vakantie. Het landschap van Bornholm is Denemarken in het klein: heuvelachtig, met bossen en wuivende tarwevelden, een steile kustlijn met grimmige kliffen, maar ook fijne witte zandstranden met duinen. Dit landschap doorkruis je op de fiets of te voet via goed gemarkeerde fiets- en wandelpaden. Voeg daar de vele zonuren aan toe, de smakelijke regionale keuken, een aantal middeleeuwse kerken en een uitstekend museum met moderne kunst. Bornholm is absoluut de moeite waard om de overtocht te maken!

Hammershus, de grootste kasteelruïne van Noord-Europa

Bornholm ligt ten zuiden van Zweden, midden in de Baltische Zee. De ferry naar Bornholm komt aan in het hoofdstadje Rønne. Op woensdag en zaterdag ga je naar de markt waar je alles in kan slaan voor een picknick elders op het eiland. Op 10 kilometer van Rønne ligt de ronde kerk van Nylars, de best bewaarde middeleeuwse ronde kerk van Bornholm. Deze typische kerken hadden ook tot doel de inwoners te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. De noordkust van Bornholm is rotsig; op sommige plaatsen bereiken de kliffen een hoogte van 100 meter. Hier vind je de grootste attractie van het eiland: de ruïne van het Hammershus-kasteel. Het ligt boven op een steile klif, heel imponerend als je het vanaf de zee ziet liggen. Het is bovendien de grootste kasteelruïne van Noord-Europa.

Naar het strand van Dueodde

In het oosten van Bornholm ligt het aantrekkelijke plaatsje Gudhjem. Het speciale licht aan deze kust trok altijd veel kunstenaars. De vakwerkhuizen, de vissershaven en smakelijke restaurants maken van Gudhjem een goede uitvalsbasis om het eiland te verkennen. In het spectaculair gelegen Bornholm Kunstmuseum zie je het werk van de Bornholmse school en andere Deense kunstenaars. Kinderen kunnen een speurtocht maken langs de schilderijen en in de zomer deelnemen aan workshops. Het grootste en mooiste strand van Bornholm is Dueodde in het zuiden. Het loopt helemaal door tot Balka in het oosten. Het poederige zand is zo fijn dat het zelfs in zandlopers wordt gebruikt. Een vakantie op Bornholm zorgt ervoor dat je echt even helemaal weg bent.

Populaire Vakanties Bornholm

Met z'n tweeën
8.0
Autorondreis

Mikkel

12-daagse autorondreis langs hotels

Denemarken

UNESCO erfgoed in het hart van Jutland

Onze vakanties Bornholm

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Bornholm

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit