Ontdek de natuur van Midden-Noorwegen

In Midden-Noorwegen is niet alleen veel te zien, er is ook veel te beleven. Hieronder zie je de excursies die je tijdens je vakantie in Midden-Noorwegen kan doen. Natuurlijk kan je alle excursies via Buro Scanbrit bijboeken.

Zomerexcursies In Midden Noorwegen

Ga mee op elandsafari in Gålå

Ontmoet de koning van het bos tijdens deze elandsafari. In een minibus rijd je door een schilderachtig gebied. Zodra het gaat schemeren worden de elanden actief en samen met de gids ga je naar ze op zoek. Vaak zijn ze te zien aan de rand van het bos. Goed kijken dus! Mochten de elanden zich een keer niet laten zien dan blijft deze safari een bijzondere ervaring, waarbij er meer vertelt wordt over deze dieren. Wie weet ...

Fietsen in Oslo

Ontdek de stad op een leuke en ontspannen manier met deze 3 uur durende Oslo Fietstour. De gids neemt je mee langs diverse bezienswaardigheden die deze fantastisch stad te bieden heeft. Fiets door de parken, aanschouw het koninklijk paleis, fiets langs de Oslofjord en langs mooie gebouwen en parken. Een fietstocht is de ideale manier om in een korte tijd veel van Oslo te zien.

Dag 03(G), Kajakken in Trondheim

In een kajak vaar je over de Nidelvrivier door Trondheim, de op een na oudste stad van Noorwegen. Peddelend over de rivier en kleinere kanalen ervaar je de stad zoals weinig anderen die kennen. Je komt o.a. langs de kleurrijke houten pakhuizen langs de haven, de Nidarosdom, een fort en het populaire Marine Park.

Dag 03(H), Fietsen in Trondheim

Het centrum van Trondheim heeft meer dan 5 km aan roodgekleurde fietspaden. Deze excursie brengt je van het schip naar de historische wijk Bakkland, waar je gebruik maakt van de enige fietslift ter wereld, de 'Trampe'. Vanaf hier fiets je via de historische gekleurde houten pakhuizen met uitzicht op de dom, langs de rivier de Nidelv, het klooster forteiland en vervolgens via de fjord terug naar de haven.

Winterexcursies In Midden Noorwegen

Dag 03(G), Kajakken in Trondheim

In een kajak vaar je over de Nidelvrivier door Trondheim, de op een na oudste stad van Noorwegen. Peddelend over de rivier en kleinere kanalen ervaar je de stad zoals weinig anderen die kennen. Je komt o.a. langs de kleurrijke houten pakhuizen langs de haven, de Nidarosdom, een fort en het populaire Marine Park.

Dag 03(D), Trondheim stadswandeling

De gezellige stad Trondheim staat vandaag op het programma. In ruim 3 uur tijd bezoek je de residentie van de koning en koningin van Trondheim en de Nidarosdom. Ook de wijk Bakklandet wordt aangedaan. De prachtige oude pakhuizen aan de rivier de Nidelv en kleine houten huisjes zijn zeker een bezoek waard.

Sleeën in Dagali

Wie denkt dat sleeën alleen voor kinderen is heeft het mis. Ongeveer een half uur buiten Geilo bevindt zich een klein skigebied met een speciale afdaling voor de slee. Ga met de skilift omhoog en suis op je slee over een 1850 m lang parcours naar beneden. De eerste keer ben je wellicht nog voorzichtig, maar daarna zal je steeds sneller naar beneden gaan. Naast snelheid is ook een hoop plezier gegarandeerd.

Dag 11(B), De geheime kamers van de Nidarosdom, exclusief

Tijdens deze exclusieve excursie voor Platinum gasten ontdek je de verborgen en geheime kamers binnenin de Nidarosdom, die voor anderen gesloten blijven. Een privégids leid je rond door de kelder van de Dom. Hier ontdek je middeleeuwse grafstenen en kapelletjes die dateren uit de 12e eeuw. Deze excursie garandeert een uniek inkijkje in wat eens het belangrijkste religieuze gebouw was van geheel Scandinavië.

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit