Aanbiedingen Denemarken

Vakantieland Denemarken

Ga op vakantie naar Denemarken, een van de gelukkigste landen van Scandinavië en de wereld! Gelukkig zijn hangt voor de Denen samen met ‘hygge’: ongedwongen samenzijn met familie en vrienden. Tijdens die bijeenkomsten eten ze veel zoetigheid, en in de zomer ijsjes. Je grote hoorn ijs is pas compleet met ‘guf’ (lijkt op gesmolten marshmallow). Geen wonder dat kinderen het helemaal naar hun zin hebben in Denemarken. En andersom, de Denen houden van kinderen. Parken, musea en accommodaties zijn helemaal ingesteld op gezinnen

Een vakantie in Denemarken is dus leuk voor jong en oud. Het is een heerlijk vakantieland om te wandelen, fietsen en te genieten van de natuur. In Denemarken is er altijd wel een mooi historisch plaatsje in de buurt, een imponerend kasteel, een spectaculair museum of een spannend attractiepark. Door het hele land liggen bewegwijzerde fietspaden, maar liefst 12.000 kilometer in totaal. Er zijn 11 nationale fietsroutes die je herkent aan de rood-witte nummers op een blauwe ondergrond. Geniet ook van de historische bezienswaardigheden en leer meer over de geschiedenis van de Denen. Of bezoek de ‘tuin van Denemarken’: het eiland Funen. Het eiland staat bekend om de mooie wandelpaden, oude kastelen en het lekker eten van het land. 

Tip! Ga ook eens in de meivakantie langs bij de Denen.

Geniet van cultuur en natuur in Jutland, Denemarken

Wist je dat het schiereiland Jutland het grootste deel van Denemarken vormt? West-Jutland grenst aan de Noordzee, het noorden aan de Skagerrak en Oost-Jutland aan het Kattegat, de zeestraat tussen Jutland en Halland, én de Kleine Belt, de zeestraat tussen Jutland en het eiland Funen. Vanuit het hart van Deens Jutland maak je een mooie rondreis en doe je nieuwe ervaringen op! De regio is het perfecte startpunt naar mooie en interessante plaatsen in heel Jutland. Ontdek culturele bezienswaardigheden en outdoor activiteiten in de verschillende regio’s van Jutland. 

Tip: bezoek het hart van Jutland in de maanden april t/m oktober! Dit zijn de beste maanden om te genieten van je vakantie in Denemarken. Veel bezienswaardigheden zijn open, het is lekker weer en je geniet van heerlijke lokale producten in leuke boerderijwinkels.

Reizen naar Denemarken: vervoer, de beste reisperiode én het weer

Je kan op verschillende manieren naar Denemarken reizen! Begin je reis in Nederland met de auto en reis via Duitsland door naar Denemarken. De snelste weg is via Hamburg, Lübeck en de snelweg E47. Rechtstreeks vliegen van Nederland naar Denemarken is ook een optie: vlieg naar Billund, gelegen in hartje Jutland, Aalborg in het noorden of naar de hoofdstad Kopenhagen

Elk seizoen in dit land heeft zo zijn eigen charme. In het voorjaar geniet je meer van de rust, omdat het hoogseizoen in de maanden juni en juli valt. Over het algemeen zijn de zomers gemiddeld 20°C-22°C. Heerlijk om hier je vakantie door te brengen. Ook is het prachtig om te reizen naar Denemarken in de herfst! Geniet van de veranderende landschappen, de oranjetinten en de herfstwandelingen.

Op zoek naar meer informatie over Denemarken?

In onze uitgebreide brochure over vakanties naar Denemarken vind je meer informatie over deze bestemming.
Bekijk alle excursies voor een onvergetelijke vakantie naar Denemarken.

Populaire aanbiedingen Denemarken

Vroegboekkorting
Met de hond
Met de kinderen
Voor het eerst
8.1
Autorondreis

Bente

11- of 12-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Denemarken

Inclusief entreetickets LEGOLAND® voor 1 dag

Gratis linnenset t.w.v. DKK 200 (ca. €25)

Vroegboekkorting
Met de hond
Met de kinderen
8.4
Autorondreis

Als Vikingen door Denemarken

9-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Denemarken

Terug naar de Vikingtijd in historisch Ribe

Gratis linnenset t.w.v. DKK 200 (ca. €25)

Vroegboekkorting
7.9
Accommodatie

Lalandia® Rødby
+

Zuidoost-Denemarken, Rødby

Tropisch zwemparadijs en indoor speelparadijs

Gratis Gold Card t.w.v. DKK 500 (ca. € 65)

Vroegboekkorting
8.6
Accommodatie

Ribe Byferie Resort
+

Zuidwest-Denemarken, Ribe

Oudste stadje van Denemarken op Jutland

Gratis linnenset t.w.v. DKK 200 (ca. €25)

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit