Vakantie Östergötland

Actief in Östergötland

Op vakantie in Östergötland ontdek je burchten, kastelen en kloosters langs de oostoever van het Vättern-meer. Richting de zee gaat het heuvellandschap over in de prachtige scherenkust met duizenden rotsen en eilandjes in de Oostzee. Het Göta-kanaal verbindt de zee met het Vättern. Via sluizen overbruggen boten de 70 meter hoogteverschil. Een vakantie in Östergötland is leuk voor ouders en kinderen.

Een tochtje op het Götakanaal

Söderköping Brunn was al in de 18e eeuw een populair kuuroord. Op loopafstand ligt het gezellige centrum van Söderköping, pal aan het Götakanaal. Bij de sluizen zijn leuke terrasjes en restaurants. Je kan een boottocht maken of de kanaalroute fietsen naar de 7 gekoppelde sluizen van Berg, waar het Götakanaal een hoogte van 19 meter overbrugt. Met de auto is het leuk om naar Sint Anna te rijden, dat direct aan de scherenkust ligt.

Winkelen in Linköping

Linköping is de hoofdstad Östergötland. De ‘domkyrka’ zie je al van verre, het is een van de grootste kathedralen van Zweden en meer dan 800 jaar oud. Vlakbij de kathedraal staat het Linköping Slot, gebouwd in de 13e eeuw. Een bezoek aan het gezellige centrum met de vele leuke winkeltjes, restaurants, cafés en musea maakt je trip naar Linköping compleet.

Kajakken langs de scherenkust

Norrköping ligt op een uurtje rijden van Linköping. In de stad geniet je van de leuke buurt Knäppingsborg of ga je naar het bijzondere Kolmården, Europa’s grootste safaripark en dierentuin. Norrköping is ook een prima uitvalsbasis om de scherenkust te ontdekken. De archipel met eilanden leent zich voor uitstapjes op de fiets, per boot of in de kajak.

Onze vakanties Östergötland

Bestemmingen Östergötland

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit