Vakantie Dalarna

Dalarna, het traditionele hart van Zweden

Kies je voor een vakantie in Dalarna, dan reis je af naar het traditionele hart van Zweden. Hier vind je de beroemde Dalapaardjes, de typische rode huizen met hun witte kozijnen en bloemenbakken, uitgestrekte bossen, heel veel meren en rendieren. Voor wie de typisch Zweedse cultuur en natuur wil beleven zijn de dorpjes rondom het Siljan-meer een echte aanrader. Kunstenaars houden hier de eeuwenoude volkskunst levend. Het begin van het zomerseizoen wordt in Dalarna uitbundig gevierd met midzomeractiviteiten. In Gesunda ga je met de kinderen naar Tomteland, waar de Kerstman woont en de kleintjes elven- en trollentaal kunnen leren. Dalarna is ongeveer zo groot als België, en alle bezienswaardigheden kan je tijdens je vakantie gemakkelijk bereizen.

Handgeschilderde Dalapaardjes

In Nusnäs aan het Siljan-meer beschilderen ambachtslieden de Dalapaardjes met de hand. Je ziet het hele proces, vanaf het zagen van het hout tot en met het beschilderen. In het dorpje Mora staat het Zorn Museum van de bekende Zweedse schilder/kunstenaar Anders Zorn. In het Orsa Roofdierpark zie je verschillende roofdieren in hun natuurlijke leefomgeving, zoals ijsberen, luipaarden en tijgers. De vier grote Scandinavische roofdieren zijn hier natuurlijk ook vertegenwoordigd: de bruine beer, de veelvraat, de wolf en de lynx. Jonge beertjes stelen de show als ze al rollebollend met elkaar aan het spelen zijn.

De rijkdom van koper

In Zuid-Dalarna ligt de stad Falun, ooit de belangrijkste stad van Zweden na Stockholm. Dit kwam door de meer dan 1000 jaar oude kopermijn. De historie en rijkdom zie je terug in het stadhuis, de Kristinekerk en mooie landhuizen van de mijnmeesters aan het Varpan-meer. Om een goede indruk te krijgen bezoek je de kopermijn, Falu Gruva. In het noordwesten van Dalarna verandert het landschap in bergen. Ten noorden van het wintersportplaatsje Sälen, op de grens met Noorwegen, ligt het Fulufjället Nationaal Park. Hier stort de hoogste waterval van Zweden, de Njupeskä, naar beneden in een diepe kloof. Ook de oudste boom van Zweden (9550 jaar!) staat hier ergens. De locatie wordt geheimgehouden. Je vakantie in Dalarna bevat echter genoeg hoogtepunten die wel te bezoeken zijn!

Populaire Vakanties Dalarna

Actieve vakanties
Met z'n tweeën
Winter Adventure

Winter Adventure Stöten

8- of 10-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning

Dalarna, Sälen

Inclusief huskysafari en sneeuwscootersafari

Inclusief excursie(s)

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.4
Wintersport

Säfsen

10-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning

Dalarna, Fredriksberg

Hét kinderwinterparadijs

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.5
Wintersport

Stöten
+

8- of 10-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning of appartement

Dalarna, Sälen

Het skigebied van Sälen met de hoogste bergen

Met de kinderen
Voor het eerst
7.8
Autorondreis

Bernt

17-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden, Noorwegen

Afwisselende reis door Zweden en Noorwegen

Onze vakanties Dalarna

Wintervakantie

Wintersport bestemmingen en compleet verzorgde Winter Adventures inclusief excursies

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Dalarna

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit