Raften in Idre Fjäll

Hoogtepunten van het Zweedse Dalarna en Värmland: reisverhaal van een klant

Geplaatst door Loes Knoop op vrijdag 09 juni 2023

Dalarna en Värmland zijn twee mooie regio's gelegen in het hart van Zweden, en ze hebben zoveel te bieden! In Dalarna word je begroet door de kenmerkende rode huisjes die je omringen, terwijl je jezelf onderdompelt in de geschiedenis van de historische kopermijnen. En als je toevallig tijdens het Midzomerfeest in Dalarna bent, word je overspoeld door een heerlijke sfeer die je nog lang bij zal blijven. Värmland, aan de andere kant, biedt een weelderig groen landschap én heeft vele meren en kronkelende rivieren. Het is ook de thuisbasis van een aantal majestueuze dieren, zoals elanden en bevers, die je kan tegenkomen.

Tijdens de zomervakantie is er genoeg te beleven! Lisette kan je daar alles over vertellen. Ze ging samen met Simon, Whytse (13) en Fenna (11) op vakantie naar Midden-Zweden. In deze blog vertelt ze meer over haar hoogtepunten tijdens de rondreis: Summer Adventure Sweden.

Waterpret op de Klarälven-rivier in Värmland

Wij zijn vaak de natuur in gegaan. We struinden keer op keer door de bossen op zoek naar verborgen beekjes en watervallen. En geloof me, de kinderen hadden nooit genoeg van de avontuurlijke wateractiviteiten zoals kanoën en verfrissende duiken in de talloze meren. Alsof dat nog niet genoeg was, hadden we zelfs de kans om ons eigen houtvlot te bouwen en vrolijk op de golven van de Klarälven-rivier te dobberen. Dit is een van de beste manieren om Värmland te ervaren

Houtvlotvaren in Värmland

Mountainbiken in Idre Fjäll

Idre Fjäll is een resort in het noorden van Dalarna en is een geweldige plek om te bezoeken als je van outdooractiviteiten houdt. Een van de populairste activiteiten in Idre Fjäll is mountainbiken. Er zijn veel verschillende routes beschikbaar, van beginner tot gevorderd, en het is een geweldige manier om de prachtige natuur van de regio te verkennen. Het was heerlijk om met een mountainbike over het parcours in Idre Fjäll te crossen! Maar er zijn ook andere activiteiten die je kan ondernemen, zoals wandelen, vissen en paardrijden.

Mountainbiken in Idre Fjäll

Fulufjället Nationaal Park

Fulufjället National Park is een van de beste plaatsen om te bezoeken in Dalarna als je van de natuur houdt. Het park is de thuisbasis van de hoogste waterval van Zweden, Njupeskär, die meer dan 90 meter hoog is. Er zijn veel wandelpaden beschikbaar, variërend van korte wandelingen tot meerdaagse trektochten. Het park is ook de thuisbasis van veel verschillende dieren, zoals elanden, bevers en beren, dus het is een geweldige plek om te bezoeken als je dieren in het wild wilt spotten!

Njupeskar Waterval in Fulufjället National Park

Het beklimmen van de Nipfjället-berg

De Nipfjället-berg is een van de hoogste bergen in Midden-Zweden en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de natuur. Er zijn verschillende routes beschikbaar, variërend van gemakkelijk tot uitdagend, dus er is voor elk wat wils. Maar het hoogtepunt van de Nipfjället-berg is het uitzicht vanaf de top, dat adembenemend is. Op een gegeven moment stonden we boven de boomgrens en zagen we een onweersbui voorbijtrekken. Dat was echt fantastisch!

Een vos in het wild

Rondreis Summer adventure Sweden

Deze rondreis was gewoonweg perfect voor een avontuurlijke gezinsvakantie in het hart van Zweden! Het was ongelofelijk leuk om te verblijven in sfeervolle Zweedse stuga’s, omringd door adembenemende natuur. En het beste van alles? De excursies waren al inbegrepen. Een elandensafari, een kanotocht en zelfs toegang tot het klimparcours in Idre Fjäll stonden allemaal op het programma. 

Hier is nog een tip om je reis nog zoeter te maken: maak een tussenstop in het pittoreske plaatsje Charlotteberg en breng een bezoek aan een gigantische snoepwinkel van maar liefst 3.500 vierkante meter! Vooral de kinderen zijn hier helemaal weg van. Het is de perfecte manier om de reis op een heerlijk zoete noot af te sluiten. 

Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit reisverhaal? Bekijk onze leuke Summer Adventures.

Paardrijden bij Idre

Ontdek deze bestemming

Aanbieding
Actieve vakanties
Met de kinderen
7.3
Autorondreis

Summer Adventure Sweden

15- of 16-daagse actieve familiereis met verblijf in vakantiewoningen

Zweden

Actieve gezinsreis door Midden-Zweden

€ 150 korting per boeking

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit