Vakantie Bohuslän

Leven als een god in Zweden

Ten noorden van Göteborg vier je vakantie aan de bijzondere kust Bohüslan. Verbeeld je roodgekleurde, gladde granietrotsen, een azuurblauwe zee en vissersdorpjes met gekleurde houten huizen. Zo ziet de kust van Bohuslän er op een mooie zomerdag uit. Van eiland naar eiland hoppen, in zee duiken en opdrogen op een warme rots terwijl je een zak verse garnalen leegeet, dat is leven als een god in Zweden. Vooralsnog is deze kust populair bij de Zweden zelf – de beroemde actrice Ingrid Bergman had een zomerhuis in Fjällbacka – en bij de Noren. En misschien is een vakantie in Bohüslan binnenkort ook wel geliefd bij Nederlanders.

Onderweg aan de Bohuslän-kust

De grillige kust, met diepe inhammen en schiereilanden, zie je het beste als je de Kustvägen (kustweg) neemt. Over een aantal bruggen kom je eerst op het eiland Tjörn terecht, vervolgens op Orust. Vanaf deze eilanden kan je ook de boot nemen naar andere autovrije eilanden in de archipel. Lieflijke plaatsjes aan de Bohüslan-kust zijn er genoeg: achtereenvolgens passeer je Lysekil, Fjällbacka, Grebbestad, Tanumshede om vlak voor de Noorse grens te eindigen bij Strömstad.

De rotstekeningen van Tanumshede

Zo’n 3000 jaar geleden kerfden onze verre voorouders tekeningen in de rotsen. Hiervan zijn er duizenden bewaard gebleven, de meeste rond het dorp Tanumshede. Als je deze rotstekeningen gaat bekijken, breng dan eerst een bezoek aan het Vitlycke Museum voor meer achtergrondinformatie. De tekeningen verbeelden boten, karren, ploegen en sledes, runderen, paarden, bomen, vissen, wapens en oorlogsscènes.

Populaire Vakanties Bohuslän

8.0
Autorondreizen

Ewa

17-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden

Scherenkust, meren en natuurparken

7.7
Autorondreizen

Tommie

14-daagse autorondreis langs hotels

Zweden

Zweden compleet met Stockholm en Göteborg

8.2
Vakantiewoningen

Tanum Strand

Zuid-Zweden, Grebbestad

Aan de mooie scherenkust in de regio Bohuslän

8.4
Autorondreizen

Annija

20-daagse autorondreis langs hotels

Zweden, Litouwen, Letland, Finland, Estland

Via de Baltische kust en Finland naar Zweden

Onze vakanties Bohuslän

Accommodaties

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreizen

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Bohuslän

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit