Vakantie Snaefellsnes

Snæfellsnes: IJsland in het klein

Op vakantie in Snæfellsnes zie je ‘IJsland in het klein’. Een langgerekte vulkaanketen met grillige pieken, loodrechte vogelkliffen, prachtige gouden stranden en kleine kustplaatsjes bepalen het diverse landschap van dit schiereiland. De oeroude, legendarische Snæfellsjökull-vulkaan is met zijn 1446 meter de hoogste berg op het schiereiland. Deze vulkaan figureert in het boek ‘Naar het middelpunt van de aarde’ van Jules Verne. Misschien toch weer eens herlezen voordat je op vakantie naar Snæfellsnes vertrekt.

Fotograferen en wandelen

Stykkishólmur is is de belangrijkste haven aan de Breidafjördur en een gezellig plaatsje met kleurrijke huizen. De veerboot die vanuit Stykkishólmur naar de Westfjorden vaart, maakt een korte tussenstop op het eiland Flatey, ooit een belangrijke handelspost. Tegenwoordig zijn Flatey en de Breiðafjörður vooral interessant voor vogelliefhebbers. Hier heb je de grootste kans een zeearend te zien. Meer naar het westen kom je uit bij Grundarfjörður met de fotogenieke berg Kirkjufell. Fotografen van over de hele wereld komen deze iconische berg, die boven de fjord oprijst, vastleggen. Ólafsvík is centraal gelegen aan de voet van de vulkaan Snæfellsjökull. Het gelijknamige nationale park op de westpunt van het schiereiland is onbewoond en wild. In het plaatsje Hellnar in het zuidwesten haal je wandelkaarten en andere informatie voor het park bij het bezoekerscentrum. Als je van plan bent om de vergletsjerde Snæfellsjökull te beklimmen, heeft het bezoekerscentrum tips en het weerbericht voor je paraat. Van Hellnar naar Arnarstapi loopt een populaire wandeling over lava en langs het strand.

Op bezoek bij Snorri Sturluson

Djúpalónssandur bevindt zich ook aan de zuidkant van het schiereiland. Het is een prachtig zwart kiezelstrand vol met rotsformaties. Een pad leidt naar Dritvík, gelegen aan een inham waar ooit de visserij floreerde. Ook hier vind je grillig gevormde rotsen en kliffen, oude boten en gebouwen uit vervlogen tijden. Ben je geïnteresseerd in de Noordse mythen, breng dan een bezoek aan Reykholt in Borgarfjörður. In de 13de eeuw woonde hier de befaamde Snorri Sturluson, de schrijver van de Edda. Aan hem danken we het meest complete en systematische overzicht van de Noordse godenwereld. Natuur en mythes: genoeg hoogtepunten om een vakantie naar Snæfellsnes te boeken

Populaire Vakanties Snaefellsnes

Rustig reistempo
8.6
Fly Drive

Björk

12- of 13-daagse rondreis langs vakantiewoningen

IJsland

Op avontuur naar het beste van IJsland

Aanbieding
Met z'n tweeën
Rustig reistempo
Fly Drive

Katla

15-daagse rondreis langs hotels

IJsland

Ontdek in rustig reistempo spectaculair IJsland

€ 200 korting per boeking

Rustig reistempo
Voor het eerst
8.4
Fly Drive

Bryndís

16-daagse rondreis langs vakantiewoningen

IJsland

Compleet IJsland in de rustige seizoenen

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.3
Fly Drive

Yrsa

7- of 9-daagse rondreis langs hotels

IJsland

Introductiereis met rustig reistempo inclusief Secret Lagoon

Onze vakanties Snaefellsnes

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Hurtigruten

De mooiste zeereis ter wereld langs de Noorse fjordenkust en expedities in de arctische landen

Bestemmingen Snaefellsnes

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit